Data: 2006-04-25 18:13:43
Temat: Re: rafaello
Od: "HaNo" <z...@n...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Chesky" <c...@c...com> napisał w wiadomości
news:e2llg3$qbj$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Uzytkownik "Mati" <m...@S...wp.pl> napisal w wiadomosci
> news:Xns97B0B11FFE465mati@127.0.0.1...
>> Zna ktos moze przepis na rafaello ale naprawde smakujace jak oryginal.
>> Najlepiej zeby masa ta w srodku nie byla robiona z maki ziemniaczanej i
>> normalnej i mleka itp. bo wtedy nie smakuje jak oryginal :) chyba ze
>> zle robie :) prosze o przepis jakis sprawdzony i naprawde dobry:)
>
> wystarczy spojrzec na skladniki wchodzace w sklad 'rafaello' i oto co
> mamy:
> roslinny olej, cukier, mleko w proszku, ekstrakt z kokosu.
> (skladniki dot. tylko masy w srodku).
>
0,5 litra śmietany 30% (w wersji light może być 18%) podgrzewamy lekko w
garnuszku rozpuszczając w niej 2 białe czekolady Milka (po wyprobowaniu paru
gatunków, ma ona najbardziej do oryginału zbliżony smak). Po rozpuszczeniu
smietankę studzimy w lodówce a potem ubijamy w niej 2-3 Śnieżki w proszku
( najlepiej Dr Oetkera). Dodajemy olejek migdałowy i ok 20 dkg kokosu.
|