Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!newsfe
ed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Qrczak" <q...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: rafaello
Date: Tue, 25 Apr 2006 20:51:02 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 30
Message-ID: <e2lqvo$aop$1@nemesis.news.tpi.pl>
References: <X...@1...0.0.1> <e2llg3$qbj$1@nemesis.news.tpi.pl>
<e2lp0e$62l$1@nemesis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: pw146.internet.piotrkow.pl
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1145990968 11033 195.205.227.146 (25 Apr 2006 18:49:28
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 25 Apr 2006 18:49:28 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2869
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2869
X-RFC2646: Format=Flowed; Response
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:267175
Ukryj nagłówki
Użytkownik "HaNo" <z...@n...pl> napisał w wiadomości
news:e2lp0e$62l$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Chesky" <c...@c...com> napisał w wiadomości
> news:e2llg3$qbj$1@nemesis.news.tpi.pl...
>>
>> Uzytkownik "Mati" <m...@S...wp.pl> napisal w wiadomosci
>> news:Xns97B0B11FFE465mati@127.0.0.1...
>>> Zna ktos moze przepis na rafaello ale naprawde smakujace jak oryginal.
>>> Najlepiej zeby masa ta w srodku nie byla robiona z maki ziemniaczanej i
>>> normalnej i mleka itp. bo wtedy nie smakuje jak oryginal :) chyba ze
>>> zle robie :) prosze o przepis jakis sprawdzony i naprawde dobry:)
>>
>> wystarczy spojrzec na skladniki wchodzace w sklad 'rafaello' i oto co
>> mamy:
>> roslinny olej, cukier, mleko w proszku, ekstrakt z kokosu.
>> (skladniki dot. tylko masy w srodku).
>>
> 0,5 litra śmietany 30% (w wersji light może być 18%) podgrzewamy lekko w
> garnuszku rozpuszczając w niej 2 białe czekolady Milka (po wyprobowaniu
> paru gatunków, ma ona najbardziej do oryginału zbliżony smak). Po
> rozpuszczeniu smietankę studzimy w lodówce a potem ubijamy w niej 2-3
> Śnieżki w proszku ( najlepiej Dr Oetkera). Dodajemy olejek migdałowy i ok
> 20 dkg kokosu.
A może koksu?
Q
|