Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.torun.pdi.net!
not-for-mail
From: jazz <j...@n...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: salatka z brzoskwinia.....+ maly dodatek do nalesnikow....
Date: Sat, 04 Mar 2000 23:20:15 -0700
Organization: Publiczny Dostep do Internetu ( Public Internet Access )
Lines: 24
Message-ID: <3...@n...com>
References: <OSUu4.16773$WD.421045@news.tpnet.pl>
NNTP-Posting-Host: pm3-0-edm-37.nucleus.com
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 7bit
X-Trace: rymunda.torun.pdi.net 952237275 21127 207.34.68.37 (5 Mar 2000 06:21:15 GMT)
X-Complaints-To: n...@n...torun.pdi.net
NNTP-Posting-Date: 5 Mar 2000 06:21:15 GMT
X-Mailer: Mozilla 4.7 [en] (Win98; U)
X-Accept-Language: en
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:24263
Ukryj nagłówki
"Tom..." wrote:
>
> 2) powiem wam szcze... ze uwielbiam nalesniki z serem i jablkami a ostatnio
> dzieki mojej ....kobiecie:)))....pewnie ona to przeczyta....
> polubilem je jeszcze bardziej a wiec tak, jak juz mamy gotowe
> nalesniki.... i przypiekamy je na maselku przed podaniem ... to dozucamy na
> patelnie brzoskwinie i troszeczke polewam nalesniki sosem z brzoskwin
> przykrywam .... aby troszeczke calosc pod dusic... oczywiscie wszystko na
> tak zwanym malym ogniu....:))....
To jest to. Ja tez uzywam brzoskwin do zrobienia sosu do nalesnikow. Dusze
brzoskwinie osobno (nie z nalesnikami) i dodaje brazowego cukru.Ladnie
puszczaja sok.Brazowy cukier nie jest tak slodki jak bialy ma swoisty smak i
powiedzialabym wzmacnia smak brzoskwin.
Tak naprawde to brzoskwinie dziele na 2 czesci. Pierwsza czesc dusze na
odrobinie masla az prawie sie rozplywa. Druga czesc dorzucam po chwili i
podgrzewam do momentu ze nie sa surowe.Jeszcze szczypta cynamonu
i.............Ohhhh!
>
|