« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-08-26 09:38:49
Temat: serca drobioweWitam serdecznie.
Dostalam kilogram pieknych swiezutkich drobiowych serc.
Googlam i googlam i nic ciekawego nie wyszukalam.
Czy jakies smakowite danie da sie z tego zrobic?
Macie jakies pomysly, podzielcie sie prosze
z pozdrowieniami
Soneet
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-08-26 09:55:17
Temat: Re: serca drobioweOczywiście gulasz.
Oczyść serca z żyłek i ew. skrzepów krwi.
Wrzuć na gorący tłuszcz razem z podziabaną cebulą i smaż do momentu, aż woda
odmaruje.
Następnie podlej gorącą wodą, sypnij soli, pieprzu, sporo majeranku, ziele
ang. i liść laurowy i na małym ogniu niech się pichci.
Pod koniec możesz zrobić zaprawę z mąki.
Do gulaszu IMO niezbędna jest kasza gryczana i jakaś kwaśna surówka.
--
Pozdrawiam
Dorota
Użytkownik "soneet" <s...@w...pl> napisał w wiadomości
news:cgkb6c$gjn$1@news.onet.pl...
> Witam serdecznie.
> Dostalam kilogram pieknych swiezutkich drobiowych serc.
> Googlam i googlam i nic ciekawego nie wyszukalam.
> Czy jakies smakowite danie da sie z tego zrobic?
> Macie jakies pomysly, podzielcie sie prosze
>
> z pozdrowieniami
> Soneet
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-08-26 10:10:17
Temat: Re: serca drobiowesoneet wrote:
> Witam serdecznie.
> Dostalam kilogram pieknych swiezutkich drobiowych serc.
> Googlam i googlam i nic ciekawego nie wyszukalam.
> Czy jakies smakowite danie da sie z tego zrobic?
> Macie jakies pomysly, podzielcie sie prosze
Krupnik z podrobami. Coś w rodzaju gulaszu z jarzynami.
Surowe dać kotom :-)
--
Krycha&Co(ty) Wiem niewiele, lecz powiem, co wiem,
choć nie będzie to pewnie myśl złota:
Najpiękniejszą muzyką przed snem
jest mruczenie szczęśliwego kota. (F.Klimek)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-08-26 10:15:16
Temat: Re: serca drobiowe> Następnie podlej gorącą wodą, sypnij soli, pieprzu, sporo majeranku, ziele
> ang. i liść laurowy i na małym ogniu niech się pichci.
> Pod koniec możesz zrobić zaprawę z mąki.
> Do gulaszu IMO niezbędna jest kasza gryczana i jakaś kwaśna surówka.
kiszony ogoras jak nic !!!!!
--
Balta [ Cudownie... Tu jest cudownie. ]
Mirek [ Snopki siana... Jedzą krowy... ]
G3+420EX [ Chałupy przykryte okapem O! Pies na uwięzi... ]
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-08-26 12:22:07
Temat: Re: serca drobiowe
Użytkownik "Krystyna Chiger" <k...@p...pl> napisał w wiadomości
news:412db70a$1@news.home.net.pl...
> Surowe dać kotom :-)
Ja mojemu psu gotuję:-)) Wcina kilo lub póltora dziennie - na zmianę
serduszka i zołądki. Dlatego dla mnie wszelkie podroby są spalone jako jadło
dla ludzi:-)
HaNkA
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-08-26 12:23:30
Temat: Re: serca drobioweHaNkA ReDhUnTeR wrote:
>
>>Surowe dać kotom :-)
>
> Ja mojemu psu gotuję:-)) Wcina kilo lub póltora dziennie - na zmianę
> serduszka i zołądki. Dlatego dla mnie wszelkie podroby są spalone jako jadło
> dla ludzi:-)
Doceniam koty - mniej jedzą i dla mnie też zostaje ;-)
--
Krycha&Co(ty) Wiem niewiele, lecz powiem, co wiem,
choć nie będzie to pewnie myśl złota:
Najpiękniejszą muzyką przed snem
jest mruczenie szczęśliwego kota. (F.Klimek)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-08-27 11:32:11
Temat: Re: serca drobioweDzieki stokrotne,
Pokroilam na polowki, do tego cebula i czosnek; podsmazylam, podlalam
rosolkiem i poddusilam 40 minut, troszke ziaren jalowca, pieprzu i soli,
zaprawilam smietanka, wyszlo pycha zarelko. z kasza gryczana i konserwowym
ogorkiem oczywiscie. (kot tez dostal! swoja porcje serduszek)
Pozdrawiam serdecznie
Soneet
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |