Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!newsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news
.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: Fasolunia <"fasolunia[wytnij]"@go2.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: sos do slimakow
Date: Tue, 8 Feb 2005 15:08:15 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 32
Message-ID: <1oi47hd4c5r07$.l1t8suyuobre$.dlg@40tude.net>
References: <cua9l5$pm8$1@news.onet.pl> <cuac9b$1g9$1@atlantis.news.tpi.pl>
<cuaeim$28g$1@online.de> <cuaf94$rtl$1@nemesis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: dba228.neoplus.adsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1107871707 27639 83.23.26.228 (8 Feb 2005 14:08:27 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 8 Feb 2005 14:08:27 +0000 (UTC)
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.14.1pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:230869
Ukryj nagłówki
Dnia Tue, 8 Feb 2005 14:32:23 +0100, Jan Kos napisał(a):
>>
>> Czekajcie, jeszcze was kiedys slimaki z maselkiem i czosnkiem przysmazac
>> beda.
>>
>> Andy
> za to chyba nie
> ale kiedys wstyd sie przyznac nazbieralismy przez noc cala szkrzynie
> slimakow , mialy sie oczyscic siedzac w tej skrzyni w ogrodzie , no i .....
> zapomnielismy o nich .. niestety byly zbyt slabego ducha i nie wytrzymaly
> tej kuracji
Kiedys tez mielismy ochote na slimaczki a ze była pora ze winniczkow było
pod dostatkiem nazbieralismy z moim narzeczonym i przynieslismy do domu...
W internecie napisali ze musza sie oczyscic i najlepiej bedzie posypac je
maka. Tak tez zrobilismy zostawilismy w lazience w misce z mąką, zeby sie
oczysciły :) Po godzinie slimaki były w całej łazience z ładnymi sladami z
maki na ścianach, podłodze a nawet suficie:) Potem nie wiedzielismy co z
tych slimakw jest jadalne a co nie wiec wypuscilismy je na wolnosc. I
zamiast kolacji przy swiecach i slimaczow w roli głównej musielismy
sprzatac łazienke :)
Ale zabawa była super:)
A z tego co ja sie orentuje slimaki jada sie z masłem utartym z czosnkiem i
pietruszka, zalepia sie slimaka w myszelce tym masełkiem i podpieka w
piekarniku.
Ale nie jestem pewna bo sama tego nie robiłam tylko jadłam kupne z
Supermarketu które tak własnie wygladały :)
Pozdrawiam
Maria
|