From: "Ela" <e...@b...com.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <3...@n...vogel.pl> <3...@t...pl>
Subject: Re: surowka
Date: Mon, 26 Feb 2001 08:09:05 +0100
Lines: 49
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2314.1300
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2314.1300
NNTP-Posting-Host: pro.bsb.com.pl
X-Original-NNTP-Posting-Host: pro.bsb.com.pl
Message-ID: <3...@n...vogel.pl>
X-Trace: news.vogel.pl 983171438 pro.bsb.com.pl (26 Feb 2001 08:10:38 +0100)
X-Complaints-To: U...@n...vogel.pl
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!news.vog
el.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:45121
Ukryj nagłówki
Juz jestem po imprezie.
Troche mi bylo przykro,ze nikt tak dlugo nie pisal.
dzieki
Ela
Pazurek <K...@t...pl> wrote in message news:3A97EF72.53009CC3@tpi.pl...
>
>
> Ela wrote:
>
> > Hej!
> >
> > Czy ktos moze ma pomysl na jakas fajna surowke o tej porze roku? Jutro
mam
> > roczek w rodzinie i zostalam zobligowana do zrobienia dwoch surowek.
Trudno
> > cokolwiek wybrac zima. Wczoraj kupilam seler, ktory w srodku byl
dziurawy.
> > Mam tez kapuste biala, czerwona i marchewki.
> > Prosze Was o pomoc w sprawie bardziej oryginalnych surowek.
> > dzieki
> > Ela
>
> prosze bardzo przepisy :
>
> seler pokroic w paseczki ,pokropic troche cytryna aby nie sciemniał
,dodac
> namoczone rodzynki wczesniej ,sol ,pieprz biały ,mozna dodac jogurt biały
> naturalny albo smietane.
>
> Kapuste poszatkowac biała ,zmozyc ,marchewke utrzec na małe paseczki
,dodac
> sól ,pieprz i oliwe z oliwek.
>
>
> Marchewke utrzec ,dodac miodu do smaku .
>
> czerwone kapusta zmozona ,dodac jabłko poszatkowane ,sol ,pieprz ,troche
> śmietany albo jogutr naturalny
>
> czerwona kapusta zmozona ,dodac koperek pokrojony drobniutko ,sol ,pieprz
> ,oliwe z oliwek
>
> to tyle z tych skladnikow co masz
> powodzenia Pazurek .
>
>
|