« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-12-03 16:46:57
Temat: surowka z czerwonej kapusty?czy moglby mi ktos powiedziec jak zrobic dobra surowke z
czerwonej,gotowanej kapusty?
Ania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-12-03 16:51:40
Temat: Re: surowka z czerwonej kapusty?Sałatka a la Anetek - obiadowa 3
Składniki:
czerwona kapusta
sok z cytryny
oliwa
cukier
utarte jabłko
Przepis:
kapustę szatkuje się drobno, wrzuca do wrzątku, gotuje 3 do 5 minut, potem
odcedza, skrapia dużą ilością soku cytrynowego i oliwy, doprawia cukrem i
dodaje utarte jabłko.
Nadesłał(a): Rena , dnia: 2001-02-04
Źródło / autor: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:Aneta Baran
b...@s...cern.ch
+++
SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY
Składniki:
1/2 główki czerwonej kapusty
mała cebula
małe jabłko
6 połówek orzechów włoskich
łyżka oliwy
sok z cytryny
siekana natka
sól
Przepis:
kapustę i cebulę drobno posiekać, wsypać do wrzącej wody na 2 minuty.
odcedzić i oziębić pod zimną wodą. sropić sokiem z cytryny. jabłko utrzeć na
tarce o dużych oczkach, skropić cytryną, wymieszać z grubo posiekanymi
orzechami, kapustą i cebulą, przyprawić, polać oliwą, wymieszać. posypać
natką.
Nadesłał(a): kropka , dnia: 2000-07-11
Źródło / autor: Uroda nr 6/2000
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-03 17:28:10
Temat: Re: surowka z czerwonej kapusty?Ania Wojciechowska wrote:
> czy moglby mi ktos powiedziec jak zrobic dobra surowke z
> czerwonej,gotowanej kapusty?
się nie da. Surówka wymaga kapusty surowej.
A z gotowanej kapusty czerwonej można zrobić np. to:
dodać (do pokrojonej kapuchy) trochę soli i pieprzu, ciupcię oleju i trochę
octu lub cytryny. JAk komuś smakuje, dodać kukurydzy.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-03 17:38:08
Temat: Re: surowka z czerwonej kapusty?waldemar z domu wystukał w wiadomości <asipii$u0u$05$1@news.t-online.com>:
> Ania Wojciechowska wrote:
>
> > czy moglby mi ktos powiedziec jak zrobic dobra surowke z
> > czerwonej,gotowanej kapusty?
>
> się nie da. Surówka wymaga kapusty surowej.
No, krakowskim targiem niech będzie sparzonej ;)
Jo'Asia
--
__.-=-. Joanna Słupek j...@h...pl .-=-.__
--<()> http://bujold.fantastyka.net/ http://esensja.pl/ <()>--
.__.'| ....................................................
.. |'.__.
Pogrzeb: zabawa w chowanego (Magdalena Samozwaniec)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-03 17:54:25
Temat: Re: surowka z czerwonej kapusty?Jo'Asia wrote:
>> > czy moglby mi ktos powiedziec jak zrobic dobra surowke z
>> > czerwonej,gotowanej kapusty?
>>
>> się nie da. Surówka wymaga kapusty surowej.
>
> No, krakowskim targiem niech będzie sparzonej ;)
wtedy to będzie sparzonka ;-)
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-03 18:24:12
Temat: Re: surowka z czerwonej kapusty?> Źródło / autor: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:Aneta Baran
>
>Taką sałatkę robiłem, jak p.Anety Baran jeszcze na świecie nie było
:-))
--
pozdrawiam:-)
Sławomir J. Marusiński (Kamas.hw)
Gdańsk, ICQ 14539957; GG 5420750
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-03 18:46:38
Temat: Re: surowka z czerwonej kapusty?> >Taką sałatkę robiłem, jak p.Anety Baran jeszcze na świecie nie było
> :-))
Ale skoro pamiętasz ten przepis do dziś, to znaczy się, że dobry.
;-)
--
Pozdr. Jerzy Nowak
"Learn the rules. Then break some."
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-03 18:48:36
Temat: Re: surowka z czerwonej kapusty?> wtedy to będzie sparzonka ;-)
Ale nadal nie warzywo!
;-)
--
Pozdr. Jerzy Nowak
"Learn the rules. Then break some."
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-03 19:51:42
Temat: Re: surowka z czerwonej kapusty?Jerzy wrote:
>> wtedy to będzie sparzonka ;-)
>
> Ale nadal nie warzywo!
> ;-)
no to parówka. Wracam do łóżka. Mam tete a tete z panią Influenzą.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-03 20:15:33
Temat: Re: surowka z czerwonej kapusty?W wiadomości news:asinhg$6m$1@foka.acn.pl rena <r...@p...pl> napisał(a):
> Sałatka a la Anetek - obiadowa 3
>
> Składniki:> czerwona kapusta> sok z cytryny> oliwa
> cukier> utarte jabłko
> Przepis:
> kapustę szatkuje się drobno, wrzuca do wrzątku, gotuje 3 do 5 minut,
> potem odcedza,
a potem koniecznie ostudzić (wystudzić)
J. Siedlecki
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |