« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-09-30 10:47:09
Temat: surówka z czerwonej kapusty, pytanieRobiąc surówkę z czerwonej kapusty należy kapustę trochę obgotować po
poszatkowaniu czy raczej posolić? ( hmmm nie używamy raczej soli) Jakie sa
wasze doswiadczenia?
Magda
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-09-30 12:41:08
Temat: Re: surówka z czerwonej kapusty, pytanieJa robie to tak ze najpierw szatkuje a potem obgotowuje w osolonej wodzie az
bedzie taka by sie dalo ja pogryzc :). Potem tylko dodaje jablka, cebule,
gozdziki, oliwe, sok z cytryny, pieprz i jeszcze ew. sol. Nie wiem czy tak
powinno sie robic ale wychodzi calkiem niezla :) Pozdrawiam
Yenefer
Użytkownik "Magdalena" <m...@a...pw.edu.pl> napisał w wiadomości
news:blbmvd$grv$1@SunSITE.icm.edu.pl...
> Robiąc surówkę z czerwonej kapusty należy kapustę trochę obgotować po
> poszatkowaniu czy raczej posolić? ( hmmm nie używamy raczej soli) Jakie sa
> wasze doswiadczenia?
> Magda
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-30 12:45:54
Temat: Re: surówka z czerwonej kapusty, pytanie> Robiąc surówkę z czerwonej kapusty należy kapustę trochę obgotować po
> poszatkowaniu czy raczej posolić?
ja obgotowuję, jest wtedy miętsza i delikatniejsza :)
Kasia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-30 14:02:32
Temat: Re: surówka z czerwonej kapusty, pytanieO to mi właśnie chodziło, czyli jednak dobrze mi się wydawało, że się
powinno obgotować. Ja dodam jeszcze ogórki kiszone. ;-))
"Yenefer" <y...@w...pl> wrote in message
news:blbtlb$bov$1@news.onet.pl...
> Ja robie to tak ze najpierw szatkuje a potem obgotowuje w osolonej wodzie
az
> bedzie taka by sie dalo ja pogryzc :). Potem tylko dodaje jablka, cebule,
> gozdziki, oliwe, sok z cytryny, pieprz i jeszcze ew. sol. Nie wiem czy tak
> powinno sie robic ale wychodzi calkiem niezla :) Pozdrawiam
> Yenefer
> Użytkownik "Magdalena" <m...@a...pw.edu.pl> napisał w wiadomości
> news:blbmvd$grv$1@SunSITE.icm.edu.pl...
> > Robiąc surówkę z czerwonej kapusty należy kapustę trochę obgotować po
> > poszatkowaniu czy raczej posolić? ( hmmm nie używamy raczej soli) Jakie
sa
> > wasze doswiadczenia?
> > Magda
> >
> >
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-30 14:03:26
Temat: Re: surówka z czerwonej kapusty, pytanie> Robiąc surówkę z czerwonej kapusty należy kapustę trochę obgotować po
> poszatkowaniu czy raczej posolić? ( hmmm nie używamy raczej soli) Jakie sa
> wasze doswiadczenia?
> Magda
Lubię surówki z czerwonej kapusty,więc powiem Ci tak :)
każdy sposób dobry. Sparzana kapusta z jabłkiem to jedno niebo a surowa
(tylko raczej z takich młodszych,co by łyko nie stawało kołkiem :)) to inny
wymiar smaku. Dobra jest na przykład ścierana na grubej tarce z marchwią i
cebulą oraz majonezem.
Smacznego!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-30 14:16:52
Temat: Re: surówka z czerwonej kapusty, pytanieBrzmi dobrze musze wypróbować !!! Dziękuję. Właśnie spoglądam na główkę
kapuścianą, jeszcze nie wie co ją czeka....
"Artur Z" <a...@i...pl> wrote in message
news:blc2gj$ies$1@atlantis.news.tpi.pl...
> > Robiąc surówkę z czerwonej kapusty należy kapustę trochę obgotować po
> > poszatkowaniu czy raczej posolić? ( hmmm nie używamy raczej soli) Jakie
sa
> > wasze doswiadczenia?
> > Magda
>
> Lubię surówki z czerwonej kapusty,więc powiem Ci tak :)
> każdy sposób dobry. Sparzana kapusta z jabłkiem to jedno niebo a surowa
> (tylko raczej z takich młodszych,co by łyko nie stawało kołkiem :)) to
inny
> wymiar smaku. Dobra jest na przykład ścierana na grubej tarce z marchwią i
> cebulą oraz majonezem.
> Smacznego!
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |