Message-ID: <3...@s...pl>
Date: Wed, 16 Jan 2002 13:45:46 +0100
From: PatryCCCja <k...@s...pl>
X-Mailer: Mozilla 4.78 [en] (Windows NT 5.0; U)
X-Accept-Language: pl,en
MIME-Version: 1.0
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: sushi
References: <a1eee8$2v8$1@pippin.warman.nask.pl> <3...@s...pl>
<M...@n...tpi.pl>
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
NNTP-Posting-Host: inferno.mikrus.pw.edu.pl
X-Original-NNTP-Posting-Host: inferno.mikrus.pw.edu.pl
X-Trace: news.vogel.pl 1011184736 inferno.mikrus.pw.edu.pl (16 Jan 2002 13:38:56
+0100)
Lines: 24
X-Complaints-To: U...@n...vogel.pl
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.icm.edu.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.vogel.pl!nnrp
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:92178
Ukryj nagłówki
"Piotr Kardaś" wrote:
> > ja mam jedno pytanie: czy w polsce (no w w-wie scilej mowiac) mozna dostac
> > sliwki umeboshi? ciekawa jestem bardzo jak smakuja :)
> > nawiasem mowiac podobno bardzo dobrze wplywaja na trawienie.
>
> Czy to sa niby slodko kwasne wysuszone sliwki ?
> Bo jesli to te to nie poleacm :) Kumpel przywiozl z US i nie znalazla sie
> zadna znajoma osoba ktorej by sie udalo je zjesc... wszyscy wypluwali je
> dosc szybko i mieli skwaszone miny.
heh, mnie sie nie pytaj czy to to. mowie wlasnie ze dopiero chcialabym
sprobowac :)
a przy okazji jeszcze jedno pytanie. bylam ostatnio na poznanskiej (w-wa) w
sklepie orientalnym. maja tam przerozne rzeczy lacznie ze specjalnym ryzem
i matami do sushi. no i maja wasabi. ale to wyglada jak sproszkowany
czosnek - jest kremowe. no i niech mi ktos wytlumaczy czemu jest kremowe
skoro ktos mowil ze zielone? :)
pat
--
Puszatkowo http://www.puszatkowo.prv.pl
PuszKKKa http://puszkkka.spinacz.pl
SPINACZ http://www.spinacz.pl/
|