Path: news-archive.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!newsfeed.pionier.net
.pl!news.nask.pl!news.cyf-kr.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!not
-for-mail
From: "eM" <...@...c>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: szybkie ciasta bez jajek [P]
Date: Thu, 22 Jul 2004 13:16:57 +0100
Organization: news.onet.pl
Lines: 48
Sender: m...@p...onet.pl@81.171.158.34
Message-ID: <cdob7i$57p$1@news.onet.pl>
References: <cdo5di$6jr$1@news.onet.pl> <cdo906$6q9$1@atlantis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: 81.171.158.34
X-Trace: news.onet.pl 1090498610 5369 81.171.158.34 (22 Jul 2004 12:16:50 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 22 Jul 2004 12:16:50 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1437
X-MIMEOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1441
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:208568
Ukryj nagłówki
"Gusiek" pyta:
> czy te foremki trzeba wczesniej czyms nasmarowac/oproszyc, zeby potem
> te smakolyki bylo latwo wyjac?
Masz racje - nic nie napislam, bo ja je kiedyś (nieekologicznie ;-)) do
papierowych wkladek wkladalam (jak wynika z wstępnego googlowania są
dostępne w większych marketach), ktore raczej latwo się odrywa do
upieczonego ciasta. A od niedawna piekę w foremce na muffiny z IKEI
http://tinyurl.com/4zrsj - prezent od Tesciowej :-) lekko
natluszczonej, bo to moj przyjaciel teflon. Moja Mama ma natomiast
starodawne foremki blaszane i zdecydowanie unika niepotrzebnych stresow
natluszczając je dlugo i starannie :-).
W sprawie oprószania to są dwie szkoly: mąką albo bulką tratą. I
jeszcze trzecia szkola, co nie prószy wcale. Jest jeszcze pewno czwarta
szkola i piąta- ale szczególów nie znam ;-)). I akurat też nie znam
przyczyn ani kolosalnych różnic, przycupnę więc sobie i poczekam, może
ktoś nam podpowie :-)
Pozdrawiam serdecznie,
eM, prosto od lodówki
|