« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-01-16 07:37:59
Temat: tarta-do KaliopeWitaj :-)
zrobilam wczoraj twoja tarte ze szpinakiem i feta. Wyszla pyszna, ale mam
zapytanie dot. ciasta. Po upieczeniu spod byl tak miekki ze w zasadzie nie
dalo sie go wyciagnac z formy w calosci. Podejrzewam, ze nadzienie bylo zbyt
mokre, na to przynajmniej wygladalo. Faktem jest, ze dokonalam malych
modyfikacji i w ciescie i w farszu - dalam make zytnia a nie pszenna, a do
farszu tylko bialka, bo akurat mialam ich nadmiar.
Ale czy Tobie tez wychodzi ten spod taki miekkawy?
Dzis rano zjadlam niedojedzony kawalek na sniadanie i spod byl juz jak
nalezy - trzymal sie w kupie - ze tak sie wyraze ;-)
Dzieki za przepis - wchodzi do mojego repertuaru - a nad ciastem popracuje.
Pozdrawiam
Asia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-01-16 08:09:56
Temat: Re: tarta-do KaliopeNie wiem jaki mialas przepis na ciasto, ale ja - a jestem wielbicielka tart - zawsze
podpiekam wczesniej sam spod tak okolo 15 - 20 minut w piekarniku. Potem nakladam
farsz
i jeszcze raz do pieca. Zawsze wychodzi chrupiacy!
--
Agnes
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-16 09:30:36
Temat: Re: tarta-do Kaliope>Witaj :-)
>zrobilam wczoraj twoja tarte ze szpinakiem i feta. Wyszla pyszna, ale mam
>zapytanie dot. ciasta. Po upieczeniu spod byl tak miekki ze w zasadzie nie
>dalo sie go wyciagnac z formy w calosci.
Hejeczka;-)))
Zawsze przed nałożeniem farszu podpiekam ciasto, lubię kiedy jest bardzo
kruche;-)))) Nie miałam problemów, ale mój piekarnik jest zupełnie szalony i
osiąga kosmiecznie wysokie temperatury, może dlatego wychodzi mi zawsze kruche.
Cieszę, że smakowała Ci tarta;-))))
Pozdrawiam,
Kaliope
--
============= P o l N E W S ==============
archiwum i przeszukiwanie newsów
http://www.polnews.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |