Data: 2011-03-17 14:40:17
Temat: Re: termomix vs kohersen
Od: Jo'Asia <j...@h...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Jan Werbinski wystukał:
> Użytkownik "rybak" <b...@b...net> napisał w wiadomości
> news:vgh2k61u0ac2tk5da8fnunimepmp7mv93r@4ax.com...
>> A ty dramatyzujesz. Nie napisałem nigdzie, że 5 minut tylko "na
>> poczekaniu". Wyrobienie ciasta w taki sposób, że potem wystarczy go
>> wyjąć, uformować bułeczki i wstawić do piekarnika, zajmuje ok. 20
>> minut.
> Wyrabianie ciasta 20 minut? Mój KitchenAid o tym nie wie i wyrabia je w 3-5
> minut. Jeżeli chcesz uwolnić więcej glutenu, to musisz wyrabiać dłużej
> niezależnie czy jest to termomix czy inne urządzenie. Tutaj liczy się czas.
Tu się ubawiłam. Thermomix to badziew nie wart swojej ceny, bo jedną z
jego funkcji można uzyskać *mikserem* KA sprzedawanym za circa połowę tej
ceny. Drugą funkcję uzyskujemy pewnie malakserem KA za druga połowę
ceny. 8-)
Jo'Asia
--
__.-=-. -< Joanna Słupek >----------< http://goodreads.com/spriggana >-
--<()> -< http://esensja.pl/ >-------------< http://bujold.sf-f.pl/ >-
.__.'| -< Eat the wizard, eat the slut, eat the robot's shiny butt!
{Futurama, "Bender's Game"} >-
|