Data: 2007-04-02 09:06:34
Temat: Re: wątroba a przyprawy i produkty spozywcze
Od: "jangr" <j...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "bodzio" <b...@g...pl> napisał w wiadomości
news:eumue3$rtj$1@inews.gazeta.pl...
> ... mam dosc tej całej chemii ktrymi
> lecza lekarze i z tego co zauwazyłem to czym wiecej recept tym lepiej, juz
> w to nie wierze, zostało mi jedynie szukac zdrowia w zdrowym zyciu i
> diecie
> Pozdrawiam, bodi
Na tym to właśnie polega. Zdrowy człowiek dla lekarza jest
zupełnie nieprzydatny. Dużo wizyt i dużo recept. To jest to.
A w sprawie wątroby. Jedzenie bez konserwantów, tzn. sam
sobie rób z surowców, nie kupuj z przemysłu.
Ogranicz węglowodany, głównie owoce i słodycze.
Od olei (handlowych) tak surowych jak i do smażenia
z daleka (wątroba cierpi okrutnie). Może być oliwa z oliwek.
Margaryn też raczej nie używaj.
To tyle, bez wdawania się w ideologiczne spory.
Pozdrawiam, jangr.
|