Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!newsfeed.pionier.net.pl!news.telbank.pl!
news.task.gda.pl!not-for-mail
From: "JBP" <t...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: wilgotność w lodówce
Date: Tue, 4 Mar 2008 16:59:58 +0100
Organization: CI TASK http://www.task.gda.pl/
Lines: 24
Message-ID: <fqjrlt$fet$1@news2.task.gda.pl>
References: <fqjphg$e3r$1@mx1.internetia.pl>
NNTP-Posting-Host: nat-lodman-242.tvsat364.lodz.pl
X-Trace: news2.task.gda.pl 1204646397 15837 212.191.170.242 (4 Mar 2008 15:59:57 GMT)
X-Complaints-To: a...@n...task.gda.pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 4 Mar 2008 15:59:57 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2180
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2180
X-RFC2646: Format=Flowed; Response
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:311106
Ukryj nagłówki
Użytkownik "KROP" <k...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:fqjphg$e3r$1@mx1.internetia.pl...
> Podobno te z funkcja no frost maja wilgotnosc dużo mniejszą. W tej
> najstarszej plasterek szynki obsychał, w tej co padła po 24 godzinach
> robił
> się śliski.
> może ktoś porównać?no frost
> Jeśli kros niedawno zmieniał lodówkę na no frost to proszę o opinie
Dwie lodówki no frost, kupowane do 2 mieszkań, dwa lata i rok temu. Pełen
zachwyt :) Tylko żywność nalezy trzymać w opakowaniu, bo wyschnie. W
niektórych występuje funkcja utrzymania wilgotności w szufladzie/pojemniku
na warzywa i owoce. Tam nie jest konieczne opakowanie. Terminy
przechowywania znacznie dłuższe. Mój rekord (wyjazd i zapomniane warzywa -
pieczarki, fasolka, kalafior, natka) - ponad 2 tygodnie i utrzymały kolor i
jędrność. Wędlina, ser żółty w komorze zerowej (opakowane) też spokojnie
wytrzymają tydzień, gdyby zaistniała konieczność magazynowania :) Surowe,
świeże mięso w tej komorze - jakieś 2-3 dni, mrożone surowe o dzień dłużej,
choć mięs lepiej w ten sposób nie przechowywać.
JBP
|