From: "Mider" <m...@c...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <3...@n...usa.net>
Subject: Re: winegretek...
Date: Fri, 16 Feb 2001 23:12:14 +0100
Lines: 43
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
NNTP-Posting-Host: kuki.cavern.com.pl
X-Original-NNTP-Posting-Host: kuki.cavern.com.pl
Message-ID: <3...@n...vogel.pl>
X-Trace: news.vogel.pl 982361430 kuki.cavern.com.pl (16 Feb 2001 23:10:30 +0100)
X-Complaints-To: U...@n...vogel.pl
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!news.vog
el.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:44251
Ukryj nagłówki
Czy moge dodać ten przepis do naszej internetowej ksiażki kucharskiej?
Pozdrawiam
Mider
Użytkownik "GB" <g...@n...usa.net> napisał w wiadomości
news:3A8CE862.3050009@no-spam.usa.net...
> Hmmmm... Zainspirowana ostatnio dyskusja na temat winegreta postanowilam
> wczoraj troche zmodyfikowac mojego zwyczajowego winegreta (sok z
> cyttyny, sol, pieprz, czosnek, oliwa z oliwek potrzasane w sloiku).
> No i salata okazala sie glowna atrakcja obiadu... ;-)
>
> warzywa:
> 1/2 salaty lodowej
> 2 pomidory
> 1 ogorek
> peczek szczypiorku
> kilka galazek natki pietruszki
>
> no i najwazniejsze ;-) - sos
>
> w naczyniu utarlam 2 zabki przecisnietego czosnku z:
> ok. 1 lyzeczka soli
> ok. 1 lyzeczka ziol prowansalskich
> 1 lyzka octu winnego
> 1 lyzeczka soku z cytryny
> ok 1/3 lyzeczki pieprzu
> odrobina slodkiej i ostrej papryki
> "czubata" lycha miodu
>
> po utarciu, caly czas mieszajac - jak do majonezu, powoli wlewalam oliwe
> z oliwek (nie wiem ile - tak ze 3 - 4 lyzki)
>
> Sluchajcie, wyszlo cos cudownego - wspaniala konsystencja, zapach no i
> smak... Dzieki zwlaszcza za inspiracje 'miodowa' :-)))
>
> Pozdrawiam
> --
> GB
>
|