Data: 2010-02-11 13:40:17
Temat: Re: ?winie!
Od: "Vilar" <v...@U...TO.op.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Ender" <e...@n...net> napisał w wiadomości
news:hl1175$92j$1@news.onet.pl...
> Vilar pisze:
>> Użytkownik "Ender" <e...@n...net> napisał w wiadomości
>> news:hl0u0a$uq7$1@news.onet.pl...
>>
>>> I co z niej polecasz? (już bez oczka)
>>> ENder
>>
>> Ze się wtrącę.
>> Maślanki, kefirki i inne niedrogie i swojskie produkty fermentacji
>> będącej wynikiem pracy stosownych bakterii.
>>
>> W jelitkach istnieje cały świat kultur bakteryjnych i powinniśmy dbać o
>> ich równowagę. Albo przynajmniej o przewagę bifidusów.
>> W przeciwnym razie mogą nam sie rozmnożyć np. paskudne Clostridium
>> Difficile, których to produkty przemiany materii są wysoce dla nas
>> toksyczne i mogą powadzić do "upłynniania" całych fragmentów okrężnicy.
>> Zresztą: http://pl.wikipedia.org/wiki/Flora_bakteryjna_jelita
>
> Pytałem raczej o aktywność, ale milusio, z małym ale:
> po co fuszerować się nabiałem jak człowiek nie trawi praktycznie laktozy
> oraz bakteriami jelitowymi, jak 90% wytłuką kwasy żołądkowe? ;-)
> ENder
- dlatego sfermentowane (bakterie żywią się cukrem)
- mają zdolność przeżywania (jakim cudem - nie wiem)
MK
|