Data: 2004-01-03 18:26:13
Temat: Re: witam
Od: "slawek" <slawekopty(usuń)@gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Hafsa" <h...@a...w.sygnaturce> napisał w wiadomości
news:bt6tq2$6k$3@inews.gazeta.pl...
> Slawku , pytanie formalne w sprawie loju:
> slyszy sie go zle, a jak on pachnie? jak smakuje?
> Nigdy nie degustowalam loju....jest czym sie zachwycac???
>
No Łój w zasadzie nie ma smaku a i zapach jest taki dość delikatny mi przypomina
zapach gotowanej śmietany pomieszany z frytkami w każdym bądź razie nie pachnie
mięsem :) dobrze się na nim smaży frytki placki , a mozna też i kotlety , zaleta
jest jego wysoka temperatura wrzenia więc placki i frytki wychodzą tak złociście
przyrumienione a nie przypalone , ale mozna go dodac do (uwaga dla osób wrażliwych
nie zaglądać dalej)
kawy lub herbaty bo nie zmienia smaku napoju a jest bardzo pozywny i zaspokaja głód
na długo , to dla tych co nie mają czasu na poranne śniadanie chyba , łój jest
tłuszczem nasyconym i nawet w temperaturze pokojowej ma konsystencje bardzo stałą do
tego stopnia że można sobie kawałek odłamać .
Slawek
|