Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!new
sgate.onet.pl!niusy.onet.pl
From: "" <m...@W...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: witam wszystkich wszem i wobec
Date: 14 Oct 2003 23:50:59 +0200
Organization: Onet.pl SA
Lines: 42
Message-ID: <7...@n...onet.pl>
References: <bmgv5i$jen$1@atlantis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: newsgate.test.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsgate.onet.pl 1066168259 14427 192.168.240.245 (14 Oct 2003 21:50:59 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 14 Oct 2003 21:50:59 GMT
Content-Disposition: inline
X-Mailer: http://niusy.onet.pl
X-Forwarded-For: 62.141.204.163, 213.180.130.14
X-User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:176372
Ukryj nagłówki
> Dzien dobry.
> Wszystkich serdecznie witam, mam na imie Michal i bardzo lubie Was
> czytac:-), czasami nawet sobie co i lepsze przepisy drukuje, a zebral
> sie tego caly duzy segregator. Totez mam co gotowac.
> A poniewaz czuje sie z lekka osmielony, totez na wkupne podam swoj
> przepis na zapiekanke z tunczykiem. Moze on i banalny, ale wlasny,
> pyszny i sycacy.
> Oczywiscie inspirowany dokonaniami kuchennymi innych czlonkow Grupy.
> Totez potrzebne bedzie:
> -makaron (najlepiej penne)
> - puszka tunczyka (ja lubie w kawalkach i w dodatku z olejem),
> - pol kostki bialego sera (moze byc poltlusty lub tlusty),
> - kostka rosolowa,
> - ok. 15 dkg startego zoltego sera
> - dwie srednie cebule
> - duzy kubek smietany (ok. 18%)
> - oliwa
> - pieprz, sol i inne
>
> 1. gotuje tak po? paczki makaronu zgodnie z przepisem, odcedzam i
> oplukuje zimna woda,
> 2. tunczyka odsaczam
> 3. W szklance wody rozpuszczam kostke rosolowa.
> 4. Kroje cebule w plastry i smaze na zloto.
> 5. po przestygnieciu w miedzyczasie rosolku mieszam go w duzej misie ze
> smietana, zoltym serem i podkruszonym serem bialym. Doprawiam
> sola,pieprzem i innymi przyprawami (wg. gustu, doskonale sprawdza sie w
> tym cos co nazywa sie "dragoncello", ale nie wiem co to jest bo znajomi
> mi z Wloch przywiezli)
> 6. Forme do traty smaruje tluszczykiem, wyrzucam na to makaron, na to
> cebule i tunczyka. Polewam sosem i zapiekam, az sie serek zolty stopi i
> zapach w domu bedzie nieziemski.
> 7. serwuje.
>
> mam nadzieje, ze Wam bedzie smakowac
> POzdrawiam
> Michal
>
Witaj! Brawo! Inwencja twórcza jest tutaj w cenie. Czekam na bis!pzdr.
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|