Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.nask.pl!news.ma
n.poznan.pl!topaz.icpnet.pl!not-for-mail
From: "T0SIA" <t...@b...spamu.poczta.onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: wspomnienie dziecinstwa
Date: Sat, 8 Feb 2003 20:55:49 +0100
Organization: An ICP news server
Lines: 31
Message-ID: <b23n8r$n6c$1@topaz.icpnet.pl>
References: <b23iib$506$1@news.onet.pl> <b23jq4$kfd$1@topaz.icpnet.pl>
<b23kbe$8ij$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: c3-154.icpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: topaz.icpnet.pl 1044734043 23756 62.21.3.154 (8 Feb 2003 19:54:03 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...icpnet.pl
NNTP-Posting-Date: Sat, 8 Feb 2003 19:54:03 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1106
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1106
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:145684
Ukryj nagłówki
Użytkownik "AnnaD" <q...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:b23kbe$8ij$1@news.onet.pl...
>> Niewykluczone... rzeczywiscie kojarze, ze byly ciemnawe.... byc moze od
> ziemniakow:)
> podasz przepis?
mamy w rodzinie taki patent :-)
na tarcie ziemniakow na czarne (szare :-) kluchy
obrane pyrki (z 3 kg wychodzi spooora ilosc :-) ktora starcza na dwa obiadki
dla trojosobowej rodziny )przepuszczasz przez sokowirowke, soku nie wylewaj,
wyciagnij ziemniaczana mizage ze srodka sokowirowki i dodaj soku z
ziemniakow tyle, zeby zrobila sie z tego taka papka, dodajesz maki zeby
konsystencja byla zdatna do "kladzenia" i 2 jajka, solisz troszke
i taka glajdre :-) kladziesz sobie z talerza na wrzatek
wychodza przesmaczne szare kluchy :-)
po ugotowaniu musza troszke odstac,
potem podsmazasz je na tluszczyku i skwarkach
i podajesz z kapusta
tluste to jak diabli ale jakie pyyyszne :-)
--
Pozdrawiam - T0SIA
----------------------------------------------------
---
"Kobieta jest cudem boskim,
szczegolnie kiedy ma diabła za skórą."
----------------------------------------------------
---
|