Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!news.one
t.pl!newsgate.onet.pl!newsgate.pl
From: b...@d...com.pl (Herbatka)
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: zajebi....ostra przyprawa
Message-ID: <008a01c02972$babaf8c0$4fdf4cd5@tea>
Date: 28 Sep 00 17:36:58 GMT
Sender: o...@n...pl
MIME-Version: 1.0
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Organization: email<>news gateway
X-Mailer: Microsoft Outlook Express 4.72.3110.1
Lines: 22
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:34588
Ukryj nagłówki
-----Original Message-----
From: D`arek <p...@k...net.pl>
To: p...@n...pl <p...@n...pl>
Date: 28 września 2000 12:17
Subject: zajebi....ostra przyprawa
>Mam pytanko. Czy ktoś może podać nazwę najbardziej ostrej i pikantnej
>przyprawy w plynie typu chilli dostepnej na polskim rynku, no wiecie takiej
>ktorej kropelka powoduje, ze buchasz ogniem ? Bede wdzieczny .Pozdro Darek
>
Oprocz wymienianego juz kilkakrotnie przez Sz. Grupowiczow tabasco polecam
takze ostry sos chili z papryki jalapeno - w podobnych jak tabasco
buteleczkach ale w kolorze zielonym - niezle wykreca jezyk i podniebienie
:-))) (zdaje sie, ze pokazuje sie pod nazwa Louisiana; w kazdym razie haslo
reklamowe po angielsku brzmi "One drop does it" (Kropla wystarczy) - i to
chyba wiele mowi :-)
Herbatka
--
Archiwum listy dyskusyjnej pl-rec-kuchnia
http://www.newsgate.pl/archiwum/pl-rec-kuchnia/
|