Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.atman.pl!not-for-mail
From: "Lia" <L...@u...poczta.onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: zapiekanka z ziemniakow i cebuli- pytanie
Date: Fri, 21 Mar 2003 12:47:32 +0100
Organization: Lia
Lines: 26
Message-ID: <b5eu4l$f1q$1@news.atman.pl>
References: <3...@w...pl>
NNTP-Posting-Host: 62.233.186.130
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.atman.pl 1048247253 15418 62.233.186.130 (21 Mar 2003 11:47:33 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 21 Mar 2003 11:47:33 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1123
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1123
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:150167
Ukryj nagłówki
" Theli " wrote:
> Witam,
> naszla mnie dzis chec na zapiekanke ziemniaczano-cebulowa i mam do was
> pytanie: czym ja ,,wykonczyc'' (w znaczeniu doprawic), aby jedzacy
> mieli wrazenie, ze nigdy nie jedli nic lepszego mimo tak prostych
> skladnikow ;)) moze galka muszkatolowa?
>
No to polecam moje odkrycie, ziemniaczano - cebulowe, ktorym sie wszyscy
zajadają, a na imprezach znika w tempie zdecydowanie zbyt szybkim.
Warstwami układasz pokroje ziemniaki (surowe), cebule i starty ser,
przedostatnia wartswa jest kwasna gesta smietana z rosołem w proszku ( na
200 gram smietany 2 łyzeczki rosołu), tak dosyc sporo tej smietany, bo to
jest najlepsze z całej zapiekanki, na to duzo startego sera i do piekarnika.
180 stopni.
Czas - 40 do 60 minut - generalnei do momentu az ser bedzie rumiany :)
--
Lia GG 1516512 ICQ 166035154
O wszystkim decyduje środowisko. Dlatego anioły fruwające w niebie mają
piękne skrzydła, natomiast anioły chodzące po ziemi mają piękne nogi.
http://www.poznan4u.com.pl/pyrypy/pyrypy.php?state=s
howuser&userid=3338656
|