Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!fu-berlin.de!uni-berlin.de!not-for-m
ail
From: Waldemar Krzok <w...@z...fu-berlin.de>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: zupa dyniowa
Date: Mon, 12 Nov 2007 16:37:47 +0100
Organization: Freie Universitaet Berlin
Lines: 27
Message-ID: <5...@m...uni-berlin.de>
References: <5...@m...uni-berlin.de> <fh9ncp$ano$1@news.dialog.net.pl>
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.uni-berlin.de
WU20elXX8Mq4KYzakV2VIwvXzc0Gb83gzErKFZPL9Twq4wK0rT9W70sngZx9+sNm/5LQ5xotiA
Cancel-Lock: sha1:7ZTX/D7ADOabi/1AlcruxmAl4SE=
User-Agent: Thunderbird 2.0.0.6 (Windows/20070728)
In-Reply-To: <fh9ncp$ano$1@news.dialog.net.pl>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:305588
Ukryj nagłówki
Jacek Ostaszewski schrieb:
> Waldemar Krzok pisze:
>> Hej,
>>
>> w ramach inspekcji post-haloweenowej przydrożnych sklepów nabyłem
>> drogą zakupu maleńką dynię (ok. 4kg). Z tej dyni została sporządzona
>> zapiekanka, a z resztek (znaczy 1.5kg) zrobiłem wczoraj zupę. Przepis
>> był na 4 osoby i wymagał 300g dyni, więc zrobiłem porcyjkę na 20 osób.
>> Spotkała się ze zrozumieniem nieletnich, zeżarli 2/3 zawartości
>> garnka. Jak kogoś interesuje, to zapodam przepis. Sprawa prosta, tylko
>> obranie gada wymaga siły i dobrego noża.
>>
>> Waldek
>
> Uwierzyłem w ten właściwy przepis, zrobiłem. Rzeczywiście - b. zacna
> zupa. Pestki dyni w niej - rewe! A następnego dnia jeszcze zyskała! Bo
> ja też miałem dobre 1,5 kilo dyni. I mam jeszcze jedną, większą.
> Odczekam dwa tydnie i zrobię repete!
> Waldek - czaszką do ziemi!
U mnie będzie dzisiaj repeta. Zostałem zaproszony i mam się stawić z
imbirem do gotowania. Dynia już jest ;-)
Fajnie, że smakowało.
Pozdrowienia
Waldek
|