« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-01-12 21:19:51
Temat: Russel?Jak najlepiej podgrzać masę jajowo-cukrową na krem Russel.(Robię to na
parze).
Zna ktoś jakiś inny lepszy sposób?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-01-13 11:32:01
Temat: Re: Russel?
Użytkownik dinki2099 <d...@i...pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:93nsd6$e21$...@s...icm.edu.pl...
> Jak najlepiej podgrzać masę jajowo-cukrową na krem Russel.(Robię to na
> parze).
> Zna ktoś jakiś inny lepszy sposób?
>
w sumie to chyba najlepszy sposob, nie wiem jak to sie odbywa w zakladach
cukierniczyc, ale tam maja specjalne maszyny i misy z masa jajowo-cukrowa sa
pdgrzewane na gazie, tak przynajmniej bylo kiedys
a ja tesz na parze o pdgrzewam i jest oka:) tylko trzeba uwazac zeby sie
jajcznica na suotko nie zrobiua:))))
Pozdry
Monika
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-01-13 16:11:30
Temat: Re: Russel?"dinki2099" <d...@i...pl> napisał(a) na pl.rec.kuchnia:
>Jak najlepiej podgrzać masę jajowo-cukrową na krem Russel.(Robię to na
>parze).
>Zna ktoś jakiś inny lepszy sposób?
>
A co to za krem??
Gosia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-01-13 16:24:36
Temat: Re: Russel?
> A co to za krem??
>
> Gosia
to jest jeden z najprostszych kremow do np. tortów
uciera sie margaryne/maslo, a potem dodaje jaja ubite na parze z cukrem
na koniec spirytus [ja osobiscie nie dodaje, alkohol mi szkodzi] i jakis
dodatek smakowy [wg uznania, kakao, orzechy, owoce...]
i tyle:)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-01-13 22:39:20
Temat: Re: Russel?to najlepszy sposob w domu a w zakladach gastronomicznych popularne jest
podgrzewanie misy mieszalnika palnikiem gazowym na wezu(takim jak do
lutowania)
tylko misa musi byc wtedy z grubej stali nierdzewnej no i trzeba miec
troche doswiadczenia bo omlet na slodko nie jest za bardzo zjadliwy(a moze
ktos lubi)
dinki2099 napisał(a):
> Jak najlepiej podgrzać masę jajowo-cukrową na krem Russel.(Robię to na
> parze).
> Zna ktoś jakiś inny lepszy sposób?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |