« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-07-07 08:11:03
Temat: Ryba pieczona w piekarnikuKochani
Liczę na was bardzo korzystam z waszych przepisów i liczę że teraz też
mi ktos pomoże.
Mam filet z dorsza rozmrożony i nasolony chcę go upiec w piekarniku, co
mam zrobić - żeby się nie wysuszył żeby się przypiekł a nie ugotował...
Pozdro
Marcin
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-07-07 08:57:09
Temat: Re: Ryba pieczona w piekarnikuzetrknij na post ostrego nt. soli. Darek
Użytkownik Marcin Szolajski <m...@g...pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:3...@g...pl...
> Kochani
>
> Liczę na was bardzo korzystam z waszych przepisów i liczę że teraz też
> mi ktos pomoże.
>
> Mam filet z dorsza rozmrożony i nasolony chcę go upiec w piekarniku, co
> mam zrobić - żeby się nie wysuszył żeby się przypiekł a nie ugotował...
>
>
> Pozdro
>
> Marcin
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-07-11 13:46:28
Temat: Re: Ryba pieczona w piekarniku
Użytkownik "Marcin Szolajski" <m...@g...pl> napisał w wiadomości
news:39658F65.32D5627C@goman.pl...
> Kochani
>
> Liczę na was bardzo korzystam z waszych przepisów i liczę że teraz też
> mi ktos pomoże.
>
> Mam filet z dorsza rozmrożony i nasolony chcę go upiec w piekarniku, co
> mam zrobić - żeby się nie wysuszył żeby się przypiekł a nie ugotował...
>
>
> Pozdro
>
> Marcin
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-07-17 14:37:22
Temat: Re: Ryba pieczona w piekarniku
Wiem, ze jest po czasie, moze nastepnym razem.
Jesli w Twoim piekarniku istnieje mx temp 250-280 C, to sprobuj takiej
sztuczki:
Kup calego swiezego dorsza.
Oplucz i pokroj w dzwonka 3-4 cm. (ze skora i oscmi)
Przygotuj zalewe:
5 - 10 lyzek oliwy z oliwek, 5 lyzek octu winnego (z jablek lub inny),
szczypta papryki ostrej, szczypta soli, peczek natki pietruszki drobno
pokroj, glowke czosnku rozbierz na zabki, obierz i wycisnij do zalewy. Wrzuc
do zalewy rybe i wymieszaj (najlepiej reka - z doswiadczenia).Pozostaw w
cieplym miejscu na 1/2 h.
Rozgrzej piekarnik do temp 250-280 C. Na zwykla blache wyloz folie
aluminiowa i wyloz na nia rybe polewajac reszta zalewy.Wstaw do piekarnika
na 10 minut. Pycha.
Pokombinuj z zalewa wedlug wlasnego smaku.
Użytkownik "Marcin Szolajski" <m...@g...pl> napisał w wiadomości
news:39658F65.32D5627C@goman.pl...
> Kochani
>
> Liczę na was bardzo korzystam z waszych przepisów i liczę że teraz też
> mi ktos pomoże.
>
> Mam filet z dorsza rozmrożony i nasolony chcę go upiec w piekarniku, co
> mam zrobić - żeby się nie wysuszył żeby się przypiekł a nie ugotował...
>
>
> Pozdro
>
> Marcin
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |