« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-03-30 09:02:33
Temat: Śledzie w cieścieWitam
Czy ktoś robił kiedyś coś takiego jak śledzie w cieście? Słyszałam ostatnio
o czymś takim, ale nie dowiedziałam się jak to się dokładnie robi, wiem
tylko, że to takie zwykłe solone filety śledziowe, ale nie wiem już nic
więcej na temat tych śledzi i ciasta
Pozdrawiam
Koko-sanka
--
Pozdrawiam - Koko-sanka/CrazySquad, powered by Koko-sanek :)
www.CrazySquad.prv.pl
Estetykieta: http://klub.chip.pl/wincat2/news/estetykieta.htm
Konfiguracja OE: http://klub.chip.pl/wincat2/news/oekonf.htm
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-03-30 10:14:45
Temat: Re: Śledzie w cieście>
> Czy ktoś robił kiedyś coś takiego jak śledzie w cieście? Słyszałam
ostatnio
> o czymś takim, ale nie dowiedziałam się jak to się dokładnie robi, wiem
> tylko, że to takie zwykłe solone filety śledziowe, ale nie wiem już nic
> więcej na temat tych śledzi i ciasta
>
> Pozdrawiam
> Koko-sanka
Robisz ciasto jak na naleśniki tylko gęstsze, maczasz w tym śledzie
(wcześniej wymoczone) i smażysz na gorącym tłuszczu.
Aneta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-03-30 17:03:47
Temat: Re: Śledzie w cieście
Użytkownik "Anet" <a...@t...net> napisał w wiadomości
news:c4bhej$41d$1@nemesis.news.tpi.pl...
> >
> > Czy ktoś robił kiedyś coś takiego jak śledzie w cieście? Słyszałam
> ostatnio
> > o czymś takim, ale nie dowiedziałam się jak to się dokładnie robi, wiem
> > tylko, że to takie zwykłe solone filety śledziowe, ale nie wiem już nic
> > więcej na temat tych śledzi i ciasta
> >
> > Pozdrawiam
> > Koko-sanka
>
>
> Robisz ciasto jak na naleśniki tylko gęstsze, maczasz w tym śledzie
> (wcześniej wymoczone) i smażysz na gorącym tłuszczu.
>
A może raczej trzeba uzyc zwykłej tuszki śledzia??
czasem mozna kupic takie zamrozone i NIE solone
maja specyficzny smaczek ale jak sie je pomoczy troszke w mleku
a potem obtoczyc w swierzo mielonym pieprzu i usmazyc :)
przed podaniem skropic sokiem z cytryny
Marek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-01 13:30:21
Temat: Re: Śledzie w cieście
Użytkownik "Koko-sanka" <K...@C...prv.pl.USUN_TO> napisał w
wiadomości news:6srblaabepd0$.1qclxda0xamkj$.dlg@40tude.net...
> Witam
> Czy ktoś robił kiedyś coś takiego jak śledzie w cieście? Słyszałam
ostatnio
> o czymś takim, ale nie dowiedziałam się jak to się dokładnie robi, wiem
> tylko, że to takie zwykłe solone filety śledziowe, ale nie wiem już nic
> więcej na temat tych śledzi i ciasta
> Pozdrawiam
> Koko-sanka
(ciach)
Najlepsze są świeże śledzie tzw. zielone. Właśnie na wiosnę pojawiają sie w
sklepach. Trzeba je tyyyylko odfiletować i zrobić ciasto Gęściejsze niż
naleśnikowe na bazie piwa nie mleka (piwo przed wyrobieniem ciasta -
otworzyć i odgazować). Zamaczać śledzie w cieście i na patelnię.....
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |