« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2012-09-19 17:07:12
Temat: Śliwkowa nutellaWłaśnie spróbowaliśmy najnowszego wynalazku szwagierki: dżem śliwkowo-czekoladowy,
zwany śliwkową nutellą. No nie powiem, efekt ciekawy:
http://przystole.blox.pl/2009/09/Sliwkowa-nutella.ht
ml
Stalker
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2012-09-19 17:12:36
Temat: Re: Śliwkowa nutellaDnia Wed, 19 Sep 2012 10:07:12 -0700 (PDT), Stalker napisał(a):
> Właśnie spróbowaliśmy najnowszego wynalazku szwagierki: dżem śliwkowo-czekoladowy,
zwany śliwkową nutellą. No nie powiem, efekt ciekawy:
>
> http://przystole.blox.pl/2009/09/Sliwkowa-nutella.ht
ml
>
> Stalker
Iiiiiitam.
--
XL
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2012-09-19 17:42:45
Temat: Re: Śliwkowa nutellaW dniu środa, 19 września 2012 19:14:03 UTC+2 użytkownik Ikselka napisał:
> Dnia Wed, 19 Sep 2012 10:07:12 -0700 (PDT), Stalker napisał(a):
>
>
>
> > Właśnie spróbowaliśmy najnowszego wynalazku szwagierki: dżem
śliwkowo-czekoladowy, zwany śliwkową nutellą. No nie powiem, efekt ciekawy:
>
> >
>
> > http://przystole.blox.pl/2009/09/Sliwkowa-nutella.ht
ml
>
> > Stalker
>
> Iiiiiitam.
Iiiiiiitu
Stalker, w poetyce wypowiedzi pozostając...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2012-09-19 17:48:03
Temat: Re: Śliwkowa nutellaDnia Wed, 19 Sep 2012 10:42:45 -0700 (PDT), Stalker napisał(a):
> W dniu środa, 19 września 2012 19:14:03 UTC+2 użytkownik Ikselka napisał:
>> Dnia Wed, 19 Sep 2012 10:07:12 -0700 (PDT), Stalker napisał(a):
>>
>>> Właśnie spróbowaliśmy najnowszego wynalazku szwagierki: dżem
śliwkowo-czekoladowy, zwany śliwkową nutellą. No nie powiem, efekt ciekawy:
>>
>>>
>>
>>> http://przystole.blox.pl/2009/09/Sliwkowa-nutella.ht
ml
>>
>>> Stalker
>>
>> Iiiiiitam.
>
> Iiiiiiitu
>
> Stalker, w poetyce wypowiedzi pozostając...
Po prostu generalnie wszelka nutella i inne czekopodobieństwa są dla mnie
nieokej, a już do pieczywa to katastrofa...
--
XL
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2012-09-19 18:13:41
Temat: Re: Śliwkowa nutellaDnia 2012-09-19 19:48, obywatel Ikselka uprzejmie donosi:
> Dnia Wed, 19 Sep 2012 10:42:45 -0700 (PDT), Stalker napisał(a):
>> W dniu środa, 19 września 2012 19:14:03 UTC+2 użytkownik Ikselka napisał:
>>> Dnia Wed, 19 Sep 2012 10:07:12 -0700 (PDT), Stalker napisał(a):
>>>
>>>> Właśnie spróbowaliśmy najnowszego wynalazku szwagierki: dżem
śliwkowo-czekoladowy, zwany śliwkową nutellą. No nie powiem, efekt ciekawy:
>>>> http://przystole.blox.pl/2009/09/Sliwkowa-nutella.ht
ml
>>>
>>>> Stalker
>>>
>>> Iiiiiitam.
>>
>> Iiiiiiitu
>>
>> Stalker, w poetyce wypowiedzi pozostając...
>
> Po prostu generalnie wszelka nutella i inne czekopodobieństwa są dla mnie
> nieokej, a już do pieczywa to katastrofa...
I powidła też?
Och!
qr.a
--
Młodość musi się wyszumieć, starość musi się wypalić.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2012-09-19 18:20:38
Temat: Re: Śliwkowa nutellaDnia 2012-09-19 19:07, obywatel Stalker uprzejmie donosi:
> Właśnie spróbowaliśmy najnowszego wynalazku szwagierki: dżem śliwkowo-czekoladowy,
zwany śliwkową nutellą. No nie powiem, efekt ciekawy:
>
> http://przystole.blox.pl/2009/09/Sliwkowa-nutella.ht
ml
Czyli powiadasz, że toto jadalne?
Z przepisem spotkałam się jak blogerka, ze 3 lata temu. I nie powiem,
zanęciło. Ale podobnie jak blogerka zapisałam przepis i zapomniałam o
nim. A śliwki póki co jeszcze są. Słoiki też. No i widziałabym toto ze
sporawym dodatkiem cynamonu.
qr.a
--
Młodość musi się wyszumieć, starość musi się wypalić.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2012-09-19 18:30:03
Temat: Re: Śliwkowa nutellaW dniu środa, 19 września 2012 20:20:35 UTC+2 użytkownik Qrczak napisał:
> Dnia 2012-09-19 19:07, obywatel Stalker uprzejmie donosi:
>
> > Właśnie spróbowaliśmy najnowszego wynalazku szwagierki: dżem
śliwkowo-czekoladowy, zwany śliwkową nutellą. No nie powiem, efekt ciekawy:
>
> >
>
> > http://przystole.blox.pl/2009/09/Sliwkowa-nutella.ht
ml
>
>
>
> Czyli powiadasz, że toto jadalne?
>
> Z przepisem spotkałam się jak blogerka, ze 3 lata temu. I nie powiem,
>
> zanęciło. Ale podobnie jak blogerka zapisałam przepis i zapomniałam o
>
> nim. A śliwki póki co jeszcze są. Słoiki też. No i widziałabym toto ze
>
> sporawym dodatkiem cynamonu.
Do rogala, maślanej bułeczki czy innej chałeczki jak znalazł
Stalker, szwagierka mniej cukru dała, za to jeszcze gorzką czekoladę wrzuciła
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2012-09-19 22:10:43
Temat: Re: Śliwkowa nutellaDnia Wed, 19 Sep 2012 20:13:41 +0200, Qrczak napisał(a):
> Dnia 2012-09-19 19:48, obywatel Ikselka uprzejmie donosi:
>> Dnia Wed, 19 Sep 2012 10:42:45 -0700 (PDT), Stalker napisał(a):
>>> W dniu środa, 19 września 2012 19:14:03 UTC+2 użytkownik Ikselka napisał:
>>>> Dnia Wed, 19 Sep 2012 10:07:12 -0700 (PDT), Stalker napisał(a):
>>>>
>>>>> Właśnie spróbowaliśmy najnowszego wynalazku szwagierki: dżem
śliwkowo-czekoladowy, zwany śliwkową nutellą. No nie powiem, efekt ciekawy:
>>>>> http://przystole.blox.pl/2009/09/Sliwkowa-nutella.ht
ml
>>>>
>>>>> Stalker
>>>>
>>>> Iiiiiitam.
>>>
>>> Iiiiiiitu
>>>
>>> Stalker, w poetyce wypowiedzi pozostając...
>>
>> Po prostu generalnie wszelka nutella i inne czekopodobieństwa są dla mnie
>> nieokej, a już do pieczywa to katastrofa...
>
> I powidła też?
> Och!
>
Jeśli są z czekolady, to tak.
Och.
--
XL
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2012-09-20 16:59:21
Temat: Re: Śliwkowa nutella
Użytkownik "Stalker" <t...@i...pl> napisał w wiadomości
news:628598a2-b4e5-464a-8773-486574630460@googlegrou
ps.com...
Właśnie spróbowaliśmy najnowszego wynalazku szwagierki: dżem
śliwkowo-czekoladowy, zwany śliwkową nutellą. No nie powiem, efekt ciekawy:
http://przystole.blox.pl/2009/09/Sliwkowa-nutella.ht
ml
Stalker
----------
Przeczytalem przepis. Na 3kg sliwek 1 kg cukru?
Tylko 2 godz gotowania?
2 lata temu dostalem taki przepis i zrobilem W tym roku robie go po raz
drugi.
5 kg sliwek bez pestek
0,5 kg cukru
5 lyzek octu.
(podoba mi sie to, ze wystepuja takie proporcje np 3k sliwek to 0,3 kg cukru
i 3 lyzki octu. Mozna liczyc bez kalkulatora)
Wszystko mieszamy w zaroodpornym naczyniu i przetrzymujemy przez 12 godzin.
Nastepnie wkladamy do piekarnika i grzejemy (200 stopni|) czasowo co kilka
godzin obnizajac temperature do np do 160.
Od czasu do czasu(tak co kilka godzin mieszamy.
Trzymamy w piekarniku tak dlugo, az odparuje prawie caly sok. Ja dzisiaj
trzymam od 8 rano, za godzine bede wkladal do sloikow.
Sliwki karmelizuja sie w piekarniku. Smak niesamowity.
Oprocz tego robie w occie(tradycyjny przepis) i taki dziwny - sliwki
zalewane goraca zalewa(duzo octu, ktory zlewamy do butelki jako ocet
sliwkowy) i zimne wkladamy do sloikow przesypujac cukrem(bez
pasteryzowania).
Pozdrawiam
marekF
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2012-09-20 17:52:44
Temat: Re: Śliwkowa nutella
Użytkownik "Qrczak" <q...@g...pl> napisał w wiadomości
news:505a0cf3$0$26686$65785112@news.neostrada.pl...
> Dnia 2012-09-19 19:07, obywatel Stalker uprzejmie donosi:
>> Właśnie spróbowaliśmy najnowszego wynalazku szwagierki: dżem
>> śliwkowo-czekoladowy, zwany śliwkową nutellą. No nie powiem, efekt
>> ciekawy:
>>
>> http://przystole.blox.pl/2009/09/Sliwkowa-nutella.ht
ml
>
> Czyli powiadasz, że toto jadalne?
> Z przepisem spotkałam się jak blogerka, ze 3 lata temu. I nie powiem,
> zanęciło. Ale podobnie jak blogerka zapisałam przepis i zapomniałam o nim.
> A śliwki póki co jeszcze są. Słoiki też. No i widziałabym toto ze sporawym
> dodatkiem cynamonu.
ja przeczytałam i zaraz zrobiłam, może dlatego, że śliwki właśnie były.
Myślę, że warto :)
kiwiko
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |