« poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2017-08-05 14:05:06
Temat: Re: SmakiW dniu .08.2017 o 13:54 XL <i...@g...pl> pisze:
> tandoori.curry <t...@g...com> wrote:
>> On 05.08.2017 11:45, i...@g...pl wrote:
>>> Równie dobrze można byłoby pytać Chopina, skąd mu się brały te
>>> wszystkie
>>> wspaniałości w głowie. Albo Herberta - skąd brał sploty na pozór
>>> zwyczajnych słów, które jednak tylko u niego tak porażają i wzbudzają
>>> tsunami emocji. Albo Renoir'a, jak się maluje słońce, życie...
>>> Takich rzeczy nikt nie wie. To się ma - albo nie.
>>>
>>
>> My tu wszyscy mamy ogromne szczęście mając możliwośc obcowania z kimś
>> formatu Chopina czy Herberta. Że ja tego szybciej nie odkryłem !)
>
> Cóż, oni po prostu też byli formatu XL.
>
>> Przestaje zatem fikać, kładę grzecznie łapki na stole i słucham.
>
> Nie ma czego. Jeden pięknie tańczy sam z siebie, a drugi nawet na
> najlepszych kursach nigdy się nie nauczy. //nb. świetnie tańczę
>
>> Mów Królowo.... ))
>>
>
> Cóż - po prostu mam to. Ty nie, skoro pytasz... Gdybyś to miał, nie
> miałbyś
> powodu pytać...
"Tylko nieuzasadnina zarozumiałość jest uzasadniona" - Hugo Steinhaus.
--
Trefniś
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2017-08-05 14:27:48
Temat: Re: SmakiTrefniś <t...@m...com> wrote:
> W dniu .08.2017 o 13:54 XL <i...@g...pl> pisze:
>
>> tandoori.curry <t...@g...com> wrote:
>>> On 05.08.2017 11:45, i...@g...pl wrote:
>>>> Równie dobrze można byłoby pytać Chopina, skąd mu się brały te
>>>> wszystkie
>>>> wspaniałości w głowie. Albo Herberta - skąd brał sploty na pozór
>>>> zwyczajnych słów, które jednak tylko u niego tak porażają i wzbudzają
>>>> tsunami emocji. Albo Renoir'a, jak się maluje słońce, życie...
>>>> Takich rzeczy nikt nie wie. To się ma - albo nie.
>>>>
>>>
>>> My tu wszyscy mamy ogromne szczęście mając możliwośc obcowania z kimś
>>> formatu Chopina czy Herberta. Że ja tego szybciej nie odkryłem !)
>>
>> Cóż, oni po prostu też byli formatu XL.
>>
>>> Przestaje zatem fikać, kładę grzecznie łapki na stole i słucham.
>>
>> Nie ma czego. Jeden pięknie tańczy sam z siebie, a drugi nawet na
>> najlepszych kursach nigdy się nie nauczy. //nb. świetnie tańczę
>>
>>> Mów Królowo.... ))
>>>
>>
>> Cóż - po prostu mam to. Ty nie, skoro pytasz... Gdybyś to miał, nie
>> miałbyś
>> powodu pytać...
>
> "Tylko nieuzasadnina zarozumiałość jest uzasadniona" - Hugo Steinhaus.
>
http://m.demotywatory.pl/1172148
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2017-08-05 14:47:31
Temat: Re: Smaki>> Cóż - po prostu mam to. Ty nie, skoro pytasz... Gdybyś to miał, nie miałbyś powodu
pytać...
Gdybym teraz przekłuł ta bańkę mydlaną co z tego bym miał ?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2017-08-05 15:03:34
Temat: Re: SmakiW dniu .08.2017 o 14:27 XL <i...@g...pl> pisze:
> Trefniś <t...@m...com> wrote:
>> W dniu .08.2017 o 13:54 XL <i...@g...pl> pisze:
>>
>>> tandoori.curry <t...@g...com> wrote:
>>>> On 05.08.2017 11:45, i...@g...pl wrote:
>>>>> Równie dobrze można byłoby pytać Chopina, skąd mu się brały te
>>>>> wszystkie
>>>>> wspaniałości w głowie. Albo Herberta - skąd brał sploty na pozór
>>>>> zwyczajnych słów, które jednak tylko u niego tak porażają i wzbudzają
>>>>> tsunami emocji. Albo Renoir'a, jak się maluje słońce, życie...
>>>>> Takich rzeczy nikt nie wie. To się ma - albo nie.
>>>>>
>>>>
>>>> My tu wszyscy mamy ogromne szczęście mając możliwośc obcowania z kimś
>>>> formatu Chopina czy Herberta. Że ja tego szybciej nie odkryłem !)
>>>
>>> Cóż, oni po prostu też byli formatu XL.
>>>
>>>> Przestaje zatem fikać, kładę grzecznie łapki na stole i słucham.
>>>
>>> Nie ma czego. Jeden pięknie tańczy sam z siebie, a drugi nawet na
>>> najlepszych kursach nigdy się nie nauczy. //nb. świetnie tańczę
>>>
>>>> Mów Królowo.... ))
>>>>
>>>
>>> Cóż - po prostu mam to. Ty nie, skoro pytasz... Gdybyś to miał, nie
>>> miałbyś
>>> powodu pytać...
>>
>> "Tylko nieuzasadnina zarozumiałość jest uzasadniona" - Hugo Steinhaus.
>>
>
> http://m.demotywatory.pl/1172148
>
To bardzo dobrze, że zdajesz sobie sprawę z ogromu pracy, jaki masz przed
sobą.
Ale powiem ci szczerze, nieświadomość łatwiej przełknąć!
--
Trefniś
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
15. Data: 2017-08-05 16:45:12
Temat: Re: Smaki
>Takich rzeczy nikt nie wie. To się ma - albo nie.
W kwesti jedzenia każdy to ma, tylko jeden ma to wyćwiczone i pszywiązuje do
tego wagę, inny na to nie ma czasu, lub jest mu to obojetne.
--
(tekst bez: ó, ch, rz i -ii)
Ortografia to NAWYK, często nielogiczny, ktury ludzie ociężali umysłowo,
nażucają bezmyślnie następnym pokoleniom. ( ortografia . pev . pl )
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
16. Data: 2017-08-05 18:49:23
Temat: Re: SmakiZamiast smaku czuję niesmak....
PEACE ? iXelko ?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
17. Data: 2017-08-05 19:39:31
Temat: Re: SmakiStokrotka <o...@g...pl> wrote:
>
>> Takich rzeczy nikt nie wie. To się ma - albo nie.
>
> W kwesti jedzenia każdy to ma, tylko jeden ma to wyćwiczone i pszywiązuje do
> tego wagę, inny na to nie ma czasu, lub jest mu to obojetne.
>
Nie mówimy o jedzeniu, tylko o poczuciu smaku.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
18. Data: 2017-08-05 19:55:35
Temat: Re: Smakitandoori.curry <t...@g...com> wrote:
> Zamiast smaku czuję niesmak....
Cóż, po prostu nie masz talentu. No ale nie przecież nie musisz 3-)
> PEACE ? iXelko ?
>
Czujesz jakieś napięcie? - przecież dopiero co pisałeś, że Cię odprężają
moje wszelkie wypowiedzi. Już nie?
Chyba jednak tylko ja tutaj jestem odprężona. Wszyscy pozostali jacyś
spięci. Tak mają ludzie, którzy myślenie i mówienie dobrze o sobie mieli od
dziecka imputowane jako coś złego. Rodzi się u nich agresja wobec tych,
którzy mają podstawy i umiejętności, aby otwarcie i bez zahamowań siebie
doceniać. Wystarczy się otworzyć na takie postępowanie, próbować dorównać -
a nie imputować im tej swojej wyimaginowanej wojny :-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
19. Data: 2017-08-05 20:17:25
Temat: Re: Smaki> Czujesz jakieś napięcie? - przecież dopiero co pisałeś, że Cię odprężają
> moje wszelkie wypowiedzi. Już nie?
Tu nie ma zaprzeczenia i nigdy nie było.
Jedno jest pewne : Jesteś o całe lata świetlne do przodu w rozwoju
itelektualno-emocjonalnym. A ja myślałem że Ty masz po prostu ordynarny
ego trip co każdemu się czasami zdarza. Nawet wielkim ))
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
20. Data: 2017-08-05 20:36:46
Temat: Re: SmakiW dniu 2017-08-05 o 12:42, Trybun pisze:
> W dniu 2017-08-05 o 09:25, tandoori.curry pisze:
>> Jak łączyć smaki ?
>> Wiadomo że niektóre produkty dobrze się ze soba komponują np:
>> pomidor+bazylia, godziki+czosnek itp a inne nie.
>> Na czym to polega wg Was ? Myślę tu głównie o umięjętności czy jakiegoś
>> rodzaju wyobraźni kulinarnej która powoduje że z kilku różnych smaków
>> otrzymujemy nowy.
>>
>> Kiedyś kiedy spytano pisarza J.B. skąd pochodzi jego talent,
>> odpowiedział : "Od Boga..." Czy to jest tak samo tutaj że mamy to
>> zaszyte w genach czy moźna sie tego po prostu nauczyć np w szkole
>> gastronomicznej ? Nigdy nie rozumiałem i zawsze podziwiałem osoby które
>> po zjedzeniu nowej potrawy umiały w miarę dokładnie odtworzyc jej skład
>> i sposób przygotowania.
>>
>> pozdrawiam wszystkich.
>
>
> Tylko wg własnego gustu, czyli smaku. Reszta to celebrycki bełkot i
> trochę moda, tak prawdę pisząc - spokojnie można to w kuchni pomijać.
>
TAK.
Ponadto każdy człowiek powinien posiadać na języku kubki (czy jakoś tak)
smakowe, więc chyba każdy smak czy niesmak czuje.
Gorzej jak ktoś nie posiada tych kubków smakowych.
--
animka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |