Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Smaki Re: Smaki

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Smaki

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!.POSTED!not-for-mail
From: Animka <a...@t...wp.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Smaki
Date: Sat, 5 Aug 2017 20:36:46 +0200
Organization: ICM, Uniwersytet Warszawski
Lines: 30
Message-ID: <om53ij$9t6$1@news.icm.edu.pl>
References: <om3rtt$fqo$1@sunflower.man.poznan.pl>
<5985a10c$0$648$65785112@news.neostrada.pl>
NNTP-Posting-Host: 89-65-72-80.dynamic.chello.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=utf-8; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.icm.edu.pl 1501958547 10150 89.65.72.80 (5 Aug 2017 18:42:27 GMT)
X-Complaints-To: u...@n...icm.edu.pl
NNTP-Posting-Date: Sat, 5 Aug 2017 18:42:27 +0000 (UTC)
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; rv:38.0) Gecko/20100101 Thunderbird/38.5.1
Hamster/2.1.0.11
In-Reply-To: <5985a10c$0$648$65785112@news.neostrada.pl>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:377473
Ukryj nagłówki

W dniu 2017-08-05 o 12:42, Trybun pisze:
> W dniu 2017-08-05 o 09:25, tandoori.curry pisze:
>> Jak łączyć smaki ?
>> Wiadomo że niektóre produkty dobrze się ze soba komponują np:
>> pomidor+bazylia, godziki+czosnek itp a inne nie.
>> Na czym to polega wg Was ? Myślę tu głównie o umięjętności czy jakiegoś
>> rodzaju wyobraźni kulinarnej która powoduje że z kilku różnych smaków
>> otrzymujemy nowy.
>>
>> Kiedyś kiedy spytano pisarza J.B. skąd pochodzi jego talent,
>> odpowiedział : "Od Boga..." Czy to jest tak samo tutaj że mamy to
>> zaszyte w genach czy moźna sie tego po prostu nauczyć np w szkole
>> gastronomicznej ? Nigdy nie rozumiałem i zawsze podziwiałem osoby które
>> po zjedzeniu nowej potrawy umiały w miarę dokładnie odtworzyc jej skład
>> i sposób przygotowania.
>>
>> pozdrawiam wszystkich.
>
>
> Tylko wg własnego gustu, czyli smaku. Reszta to celebrycki bełkot i
> trochę moda, tak prawdę pisząc - spokojnie można to w kuchni pomijać.
>
TAK.
Ponadto każdy człowiek powinien posiadać na języku kubki (czy jakoś tak)
smakowe, więc chyba każdy smak czy niesmak czuje.
Gorzej jak ktoś nie posiada tych kubków smakowych.

--
animka

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
05.08 XL
05.08 Qrczak
05.08 Qrczak
05.08 Jarosław Sokołowski
05.08 FEniks
05.08 FEniks
05.08 Qrczak
05.08 Jarosław Sokołowski
05.08 Jarosław Sokołowski
05.08 FEniks
05.08 FEniks
05.08 Jarosław Sokołowski
05.08 Jarosław Sokołowski
06.08 XL
06.08 Trybun
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?