Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Sos Bearnaise po mojemu Sos Bearnaise po mojemu

Grupy

Szukaj w grupach

 

Sos Bearnaise po mojemu

Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!news.int
ernetia.pl!isdnet!news.stealth.net!jfk3-feed1.news.digex.net!intermedia!plonk.a
pk.net!news.apk.net!not-for-mail
From: "Paul" <p...@p...ch>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Sos Bearnaise po mojemu
Date: Wed, 25 Apr 2001 14:02:23 +0200
Organization: APK Net
Lines: 34
Message-ID: <9c6elp$qu7$1@plonk.apk.net>
NNTP-Posting-Host: ras27.planet.ch
X-Trace: plonk.apk.net 988200441 27591 195.141.26.147 (25 Apr 2001 12:07:21 GMT)
X-Complaints-To: a...@a...net
NNTP-Posting-Date: 25 Apr 2001 12:07:21 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2919.6700
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2919.6700
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:50289
Ukryj nagłówki

Widzialem tylko mala czesc dyskusji a temat tego sosu, wiec podaje dobrze
wyprobowana metode na ten specyjal.
W malym garnuszku podsmazyc na masle posiekane szalotki
Dolac 5 lyzek bialego (domowego oczywiscie!) octu
(albo jesli chcesz miec sos "lzejszy" w smaku 3 lyzki octu i 2 lyzki bialego
wina)
pokrojone listki estragonu
Przykryc garnuszek i parzyc jak naj wolniej az zostanie jedny lyzka plynu
Przepuscic przez sitko
Teraz mozna ten bardzo ostry plyn zachowac na inne razy / na pozniej, albo
brnac od razu do konca.
Rozbic 2 zoltka, dolac do nich odcedzona esencje i dobrze wymieszac
Ten etap takze moze byc wykonany wczesniej
( raczej 2 godziny wczesniej niz trzy dni)
Teraz etap krucjalny...
Pan i Pani domu zostawiaja gosci przy stole pozwalajac im na blyskawiczne
obgadanie fryzury Pani i krawata Pana a takze na komentarze w stylu "ah moja
droga, jakzesz sie ona postarzala gwaltownie.....itp" i udaja sie do kuchni.
Jedna osoba kroi miesiwo albo obiera rybe a druga
zanurza w garnku z wrzatkiem maly garnuszek z zoltkami w occie
(najlepiej garnuszek w formie polokraglej, jak do bicia sabaillon np.)
Krecac powoli dodawac kawalek po kawalku miekiego masla az osiagnie sie +/-
lyzeczke do kawy sosu na osobe - nie wiecej z uwagi na kalorie i
cholesterol.
Bialy pieprz na koniec i lac sos nie na mieso czy rybe ale zawsze obok.
Przeciez to ani trudne ani pracochlonne, a za to jaki sukces przy kolacji!!

--
Amicalement
Paul Urstein




 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6