| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2007-12-22 16:45:00
Temat: Szynka z szynkowaraWitam szanownych
Dlaczego szynka z szynkowara jest twarda -malo soczysta?
1kg mieska od szynki
100g wody
Peklowalem dwa dni woda zostala wchlonieta
Mieso masowalem 2x po 20 min
woreczek
temp 85 stopni
czas 2 godz i twarda
Ladnie wyglada jest smaczna ale malo soczysta Probowalem z lopatki to samo
z kurczaka tez
Szynkowar polski wsad 0,8-1 kg
Czy to taka uroda czy jeszcze musze dlugo cwiczyc?
Pozdrowionka
Henryk
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2007-12-22 16:56:53
Temat: Re: Szynka z szynkowara
"julitek" <j...@s...elblag.pl> wrote in message
news:fkjf0c$elu$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Witam szanownych
>
> Dlaczego szynka z szynkowara jest twarda -malo soczysta?
A przynajmniej krucha?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2007-12-22 16:57:56
Temat: Re: Szynka z szynkowara
"julitek" <j...@s...elblag.pl> wrote in message
news:fkjf0c$elu$1@atlantis.news.tpi.pl...
Ogólnie powinna wystygnąć w garnku i wywarze, w którym się gotowała.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2007-12-22 18:10:10
Temat: Re: Szynka z szynkowara
> Ogólnie powinna wystygnąć w garnku i wywarze, w którym się gotowała.
Szynke parzylem w szynkowarze potem wyjalem i wystawilem na balkon +4
stopnie
Jest krucha zbita wokolo z galaretka da sie zjesc
tylko ze twarda i suchawa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2007-12-22 18:39:19
Temat: Re: Szynka z szynkowaraUżytkownik "julitek" <j...@s...elblag.pl> napisał w wiadomości
news:fkjk94$r2l$1@nemesis.news.tpi.pl
>> Ogólnie powinna wystygnąć w garnku i wywarze, w którym się gotowała.
>
> Szynke parzylem w szynkowarze potem wyjalem i wystawilem na balkon +4
> stopnie
>
> Jest krucha zbita wokolo z galaretka da sie zjesc
> tylko ze twarda i suchawa
a jak to peklowałeś? bo ja w soli peklującej trzymam ok 4 godziny, a
następnie dodaje przyprawy cukier i żelatynę i wodę wyrabiam i zostawiam na
całanoc do lodówki w woreczku.
Mam czeski szynkowar , jest wszystko OK
Jędrek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2007-12-22 22:56:37
Temat: Re: Szynka z szynkowaraUżytkownik "Andrzej"
> a jak to peklowałeś? bo ja w soli peklującej trzymam ok 4 godziny, a
> następnie dodaje przyprawy cukier i żelatynę i wodę wyrabiam i zostawiam
> na całanoc do lodówki w woreczku.
a to ważne? że najpierw sól, potem przyprawy?
bo zrobiłam mielonkę wg przepisu z 14.12 (tam wszystko razem się wymieszało)
i też jest twardawa, smaczna i ja zjem bez problemów, ale dziecko kręci
nosem ;)
> Mam czeski szynkowar , jest wszystko OK
wyciągnęłam go przez grupę! ;)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2008-01-02 17:44:20
Temat: Re: Szynka z szynkowaraZapraszam na www.wedlinydomowe.pl i na sprawnie dzialajace tam forum.
Na pewno znajdziesz tam odpowiedz na swoje problemy...
Pozdrawiam
fred__
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2008-01-02 17:53:23
Temat: Re: Szynka z szynkowaraZapraszam na www.wedlinydomowe.pl i na forum tam dzialajace. Na pewno
znajdziesz rozwiazanie swojego problemu i wielu innych dotyczacych
wyrobow domowych.
Pozdrawiam
fred__
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2008-01-05 18:13:15
Temat: Re: Szynka z szynkowara> Witam szanownych
>
> Dlaczego szynka z szynkowara jest twarda -malo soczysta?
> Mieso masowalem 2x po 20 min
Musisz poćwiczyć "masowanie" Henryku ;)
Pozdrawiam
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |