Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Szynka z szynkowara

Grupy

Szukaj w grupach

 

Szynka z szynkowara

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 9


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2007-12-22 16:45:00

Temat: Szynka z szynkowara
Od: "julitek" <j...@s...elblag.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam szanownych

Dlaczego szynka z szynkowara jest twarda -malo soczysta?

1kg mieska od szynki
100g wody
Peklowalem dwa dni woda zostala wchlonieta
Mieso masowalem 2x po 20 min
woreczek
temp 85 stopni
czas 2 godz i twarda
Ladnie wyglada jest smaczna ale malo soczysta Probowalem z lopatki to samo
z kurczaka tez
Szynkowar polski wsad 0,8-1 kg

Czy to taka uroda czy jeszcze musze dlugo cwiczyc?

Pozdrowionka
Henryk




› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2007-12-22 16:56:53

Temat: Re: Szynka z szynkowara
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"julitek" <j...@s...elblag.pl> wrote in message
news:fkjf0c$elu$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Witam szanownych
>
> Dlaczego szynka z szynkowara jest twarda -malo soczysta?

A przynajmniej krucha?


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2007-12-22 16:57:56

Temat: Re: Szynka z szynkowara
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"julitek" <j...@s...elblag.pl> wrote in message
news:fkjf0c$elu$1@atlantis.news.tpi.pl...

Ogólnie powinna wystygnąć w garnku i wywarze, w którym się gotowała.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2007-12-22 18:10:10

Temat: Re: Szynka z szynkowara
Od: "julitek" <j...@s...elblag.pl> szukaj wiadomości tego autora


> Ogólnie powinna wystygnąć w garnku i wywarze, w którym się gotowała.

Szynke parzylem w szynkowarze potem wyjalem i wystawilem na balkon +4
stopnie

Jest krucha zbita wokolo z galaretka da sie zjesc
tylko ze twarda i suchawa


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2007-12-22 18:39:19

Temat: Re: Szynka z szynkowara
Od: "Andrzej" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "julitek" <j...@s...elblag.pl> napisał w wiadomości
news:fkjk94$r2l$1@nemesis.news.tpi.pl
>> Ogólnie powinna wystygnąć w garnku i wywarze, w którym się gotowała.
>
> Szynke parzylem w szynkowarze potem wyjalem i wystawilem na balkon +4
> stopnie
>
> Jest krucha zbita wokolo z galaretka da sie zjesc
> tylko ze twarda i suchawa

a jak to peklowałeś? bo ja w soli peklującej trzymam ok 4 godziny, a
następnie dodaje przyprawy cukier i żelatynę i wodę wyrabiam i zostawiam na
całanoc do lodówki w woreczku.
Mam czeski szynkowar , jest wszystko OK
Jędrek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2007-12-22 22:56:37

Temat: Re: Szynka z szynkowara
Od: "fuksa" <f...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Andrzej"

> a jak to peklowałeś? bo ja w soli peklującej trzymam ok 4 godziny, a
> następnie dodaje przyprawy cukier i żelatynę i wodę wyrabiam i zostawiam
> na całanoc do lodówki w woreczku.

a to ważne? że najpierw sól, potem przyprawy?
bo zrobiłam mielonkę wg przepisu z 14.12 (tam wszystko razem się wymieszało)
i też jest twardawa, smaczna i ja zjem bez problemów, ale dziecko kręci
nosem ;)

> Mam czeski szynkowar , jest wszystko OK


wyciągnęłam go przez grupę! ;)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


7. Data: 2008-01-02 17:44:20

Temat: Re: Szynka z szynkowara
Od: Rutino <r...@W...op.pl> szukaj wiadomości tego autora

Zapraszam na www.wedlinydomowe.pl i na sprawnie dzialajace tam forum.
Na pewno znajdziesz tam odpowiedz na swoje problemy...
Pozdrawiam
fred__

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


8. Data: 2008-01-02 17:53:23

Temat: Re: Szynka z szynkowara
Od: fred__ <fred__@.WYTNIJSPAM.op.pl> szukaj wiadomości tego autora

Zapraszam na www.wedlinydomowe.pl i na forum tam dzialajace. Na pewno
znajdziesz rozwiazanie swojego problemu i wielu innych dotyczacych
wyrobow domowych.
Pozdrawiam
fred__

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


9. Data: 2008-01-05 18:13:15

Temat: Re: Szynka z szynkowara
Od: "asia" <k...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

> Witam szanownych
>
> Dlaczego szynka z szynkowara jest twarda -malo soczysta?

> Mieso masowalem 2x po 20 min



Musisz poćwiczyć "masowanie" Henryku ;)
Pozdrawiam

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

ryba pieczona w popielniku
Karkówka w piwie?
Co z krolika?
Proste potrawy - gdzie?
ZAMIAST...

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »