Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Tylko dla odwaznych!

Grupy

Szukaj w grupach

 

Tylko dla odwaznych!

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-11-16 10:58:47

Temat: Re: Tylko dla odwaznych!
Od: "Wkn" <w...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik {Wilma} <w...@s...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9svvmu$8rb$...@g...uci.agh.edu.pl...
> Zapewne tak jak ja macie swoje archiwum z przepisami kulinarnymi. Ciekawi
mnie
> czy jest takie danie ktorego nie zrobiliscie bo .... boicie sie? ;o) Ja
mam
> kilka takich. Leza sobie spokojnie w szufladzie. Jak wpadna w rece to
"podchodze
> do nich jak pies do jeza" przeczytam i odkladam spowrotem - bo po prostu
boje
> sie to "cos" zrobic.
> A moze znajda sie odwazni gotowi wyprobowac ktorys z moich przepisow? ;o))
> pozdr. Wilma
>
Ja się boję zrobić babkę ziemniaczaną i torty.
I babke makaronową z jabłkami.

wkn


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-11-16 11:02:24

Temat: Re: Tylko dla odwaznych!
Od: "Jola L-L" <j...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik MechaGodzilla <m...@n...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9t2l2l$cc9$...@z...man.szczecin.pl...

> ja sie panicznie boje zrobic canneloni... zupelnie nie wiem dlaczego.
> Mechcia

Mechciu, zrob canneloni w/g mojego, sprawdzonego tysiackrotnie przepisu.
Moj starszy syn , ktory pol roku mieszka z narzeczona w Warszawie ( czytaj -
sami od pol roku gotuja, bo mama zostala w Gdansku , a do kuchni wchodzil
tylko, aby zrobic jedno szybkie ciasto, ktore podawalam no i herbate z
jajami na twardo ) przechwycili ten przepis jak wlasny i teraz bryluja
wsrod znajomych zapraszajac na canneloni wlasnie lubo na kurczaka po
koreansku...A mlody jest - to i Ty potrafisz :))

Jola L-L slaca co i rusz do
Sebastiana przepisy z grupy...


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-16 11:12:05

Temat: Re: Tylko dla odwaznych! (czyli o dzieleniu miesa - dlugie)
Od: "{Wilma}" <w...@s...pl> szukaj wiadomości tego autora


Uzytkownik "oshin" <b...@a...krakow.pl> napisal w
wiadomosci
news:khf7vt4c4qth8ebl5p37ofli73p58utour@4ax.com...
: aha te wszystkie gdzie zamiast filetow kurczaka lub indyka
lub ryby
: wystepuje mieso i to mieso jest opisane jako jakas czesc
zwierzecia...
: ja sie nie znam na czesciach
: nie znam sie tez na miesie, dopiero jak rzetelnie zielone
widze, ze
: cos nie tak
: uobrzydliwa jestem i sie brzydze babrac w miesie
:
: ale przepisy sie nie marnuja, maz sie lubi babrac w miesie
:)))))
:
: za to nie znosi piec, co ja uwielbiam :))


Jerzy napisal:
Aha, jestem nadal odciety od grupy ale jak chcesz to mozesz
to co podalem
wrzucic za mnie. :-)
pozdr. Jerzy

Tak wiec podaje:
Wieprzowina wystepuje w postaci elementów handlowych:
karkówka, lopatka, golonka, nogi, schab, zeberka, boczek,
szynka,
biodrówka, ogon, slonina.

Wolowina wystepuje w postaci elementów handlowych:
antrykot, poledwica, rostbef, ogony, zrazowa górna,
krzyzowa, zrazowa
dolna, ligawa, lata, wolowe z lopatki bez kosci, skrzydlo,
rozbratel,
szponder, mostek.

Cielecina rozbiór na czesci:
golen tylna, udziec, nerkówka, górka, górka (przód), golen
przednia,
szyja, mostek, lopatka, lata.

Jagniecina:
http://www.netbrokers.pl/us/komentarze/jagniecina.ht
m

pozdr. Jerzy
Warto zobaczyc przy okazji:
I N S T R U K C J A Glównego Lekarza Weterynarii Nr
GIWhig..SRM/1/01 z
dnia 15 stycznia 2001 r. w sprawie zasad postepowania z
materialem
szczególnego ryzyka (SRM) w rzezniach i zakladach rozbioru,
prowadzacych
ubój przezuwaczy.
http://www.wetgiw.gov.pl/LEG/instrukcjaSRM.htm

Niewegetarianskie dodatki w pozywieniu:
http://www.active.most.org.pl/Wege/dodatki.html

Baranina po wegiersku (dla WL)
Do bogracza
http://users.freestart.hu/prota/bogracs_mieso.htm

BSE - mity i fakty
http://www.izoo.krakow.pl/bses2p.htm

Zobacz tez:
Rozbiór swini:
http://www.foodservice.pl/elementy/skladanka1.html

W handlu:
http://www.albo.pl/oferta.htm


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-16 11:14:47

Temat: Re: Tylko dla odwaznych!
Od: "{Wilma}" <w...@s...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Wkn" <w...@w...pl> napisał w wiadomości
news:9t2rjd$chf$1@news.tpi.pl...
: Ja się boję zrobić babkę ziemniaczaną i torty.
: I babke makaronową z jabłkami.

Ta babka makaronowa brzmi smakowicie. Czy przepis jest na
Twojej stronie?
pozdr. Wilma

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-16 12:48:35

Temat: Re: Tylko dla odwaznych! (czyli o dzieleniu miesa - dlugie)
Od: "{Wilma}" <w...@s...pl> szukaj wiadomości tego autora


Uzytkownik "oshin" <b...@a...krakow.pl> napisal w
wiadomosci
news:qgb7vt8qb2gqp8sn765bj2vfqp1p60j1k2@4ax.com...

: niepomiernie dziekuje zarowno Tobie jak i Jerzemu :)
: znaczy co mam zaczac experymenta z miesiwem.... yyy
:))))))
: no dobra!
hihihi .. niekoniecznie, ale jak juz sie tak upieeeeeerasz
... ;o)) A mysle, ze nie tylko Tobie przydadza sie te
informacje. Dobrze wiedziec co z czego jest ;o)

pozdr. Wilma

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-16 12:53:13

Temat: Re: Tylko dla odwaznych!
Od: "Monika Sawicka" <m...@l...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik {Wilma} <w...@s...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9svvmu$8rb$...@g...uci.agh.edu.pl...
> Zapewne tak jak ja macie swoje archiwum z przepisami kulinarnymi

Ja się boję sękacza zrobic :((
Kuzynka robiła, wydawało się to proste, ale mi zawsze zrobi CHLAST i nie ma
:(((

--
Monika pozdrawia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-16 13:46:48

Temat: Odp: Tylko dla odwaznych!
Od: "MechaGodzilla" <m...@n...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "asia" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:9t2pju$pf6$1@news.tpi.pl...
> zrob cannelloni, zrob, naprawde jest latwe...moze ja sie wtedy odwaze na
> lasanie?
>
> Asia :-)


lasagne to ja umiem, proste a canneloni moze jutro... moze sie odwaze:)))

pozdrawiam prawie weekendowo
Mechcia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-16 13:54:14

Temat: Re: Tylko dla odwaznych!
Od: "asia" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


MechaGodzilla <m...@n...pl> wrote in message
news:9t35as$t2j$1@zeus.man.szczecin.pl...
> lasagne to ja umiem, proste a canneloni moze jutro... moze sie odwaze:)))
>
dobra, to ja sie wezme za lazanie, obiecuje. Jesli nie w weekend to napewno
w przyszlym tygodniu :-)

Asia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-16 16:39:28

Temat: Re: Tylko dla odwaznych!
Od: "Wkn" <w...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik {Wilma} <w...@s...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9t2sf3$bh1$...@g...uci.agh.edu.pl...
>
> Użytkownik "Wkn" <w...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:9t2rjd$chf$1@news.tpi.pl...
> : Ja się boję zrobić babkę ziemniaczaną i torty.
> : I babke makaronową z jabłkami.
>
> Ta babka makaronowa brzmi smakowicie. Czy przepis jest na
> Twojej stronie?
> pozdr. Wilma
>
jasne że go nie ma! przeciż u mnie tylko wypróbowane!!
ale mogę wklepać na grupę.

wkn


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-16 18:04:52

Temat: Re: Tylko dla odwaznych!
Od: "Art(Gruby)" <j...@p...net> szukaj wiadomości tego autora

On Fri, 16 Nov 2001 10:16:51 +0100, "{Wilma}" <w...@s...pl>
wrote:

> Moze w
>internecie jest gdzies stronka opisujaca/pokazujaca te
>wszystkie antrykoty, rozbefty i gicze ? ;o))
>pozdr. Wilma

Po angielsku
http://www.fse.missouri.edu/meatlab/html/meat_cuts.h
tml

Art(Gruby)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . 2 . [ 3 ] . 4 . 5


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

przekorne ciasto-zrobiliscie?
zrobiłam ciasto Kaliny
Mrozona kawa.
Re: co zrobic?
Żarcie

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »