| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-11-16 10:58:47
Temat: Re: Tylko dla odwaznych!
Użytkownik {Wilma} <w...@s...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9svvmu$8rb$...@g...uci.agh.edu.pl...
> Zapewne tak jak ja macie swoje archiwum z przepisami kulinarnymi. Ciekawi
mnie
> czy jest takie danie ktorego nie zrobiliscie bo .... boicie sie? ;o) Ja
mam
> kilka takich. Leza sobie spokojnie w szufladzie. Jak wpadna w rece to
"podchodze
> do nich jak pies do jeza" przeczytam i odkladam spowrotem - bo po prostu
boje
> sie to "cos" zrobic.
> A moze znajda sie odwazni gotowi wyprobowac ktorys z moich przepisow? ;o))
> pozdr. Wilma
>
Ja się boję zrobić babkę ziemniaczaną i torty.
I babke makaronową z jabłkami.
wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-11-16 11:02:24
Temat: Re: Tylko dla odwaznych!
Użytkownik MechaGodzilla <m...@n...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9t2l2l$cc9$...@z...man.szczecin.pl...
> ja sie panicznie boje zrobic canneloni... zupelnie nie wiem dlaczego.
> Mechcia
Mechciu, zrob canneloni w/g mojego, sprawdzonego tysiackrotnie przepisu.
Moj starszy syn , ktory pol roku mieszka z narzeczona w Warszawie ( czytaj -
sami od pol roku gotuja, bo mama zostala w Gdansku , a do kuchni wchodzil
tylko, aby zrobic jedno szybkie ciasto, ktore podawalam no i herbate z
jajami na twardo ) przechwycili ten przepis jak wlasny i teraz bryluja
wsrod znajomych zapraszajac na canneloni wlasnie lubo na kurczaka po
koreansku...A mlody jest - to i Ty potrafisz :))
Jola L-L slaca co i rusz do
Sebastiana przepisy z grupy...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-11-16 11:12:05
Temat: Re: Tylko dla odwaznych! (czyli o dzieleniu miesa - dlugie)
Uzytkownik "oshin" <b...@a...krakow.pl> napisal w
wiadomosci
news:khf7vt4c4qth8ebl5p37ofli73p58utour@4ax.com...
: aha te wszystkie gdzie zamiast filetow kurczaka lub indyka
lub ryby
: wystepuje mieso i to mieso jest opisane jako jakas czesc
zwierzecia...
: ja sie nie znam na czesciach
: nie znam sie tez na miesie, dopiero jak rzetelnie zielone
widze, ze
: cos nie tak
: uobrzydliwa jestem i sie brzydze babrac w miesie
:
: ale przepisy sie nie marnuja, maz sie lubi babrac w miesie
:)))))
:
: za to nie znosi piec, co ja uwielbiam :))
Jerzy napisal:
Aha, jestem nadal odciety od grupy ale jak chcesz to mozesz
to co podalem
wrzucic za mnie. :-)
pozdr. Jerzy
Tak wiec podaje:
Wieprzowina wystepuje w postaci elementów handlowych:
karkówka, lopatka, golonka, nogi, schab, zeberka, boczek,
szynka,
biodrówka, ogon, slonina.
Wolowina wystepuje w postaci elementów handlowych:
antrykot, poledwica, rostbef, ogony, zrazowa górna,
krzyzowa, zrazowa
dolna, ligawa, lata, wolowe z lopatki bez kosci, skrzydlo,
rozbratel,
szponder, mostek.
Cielecina rozbiór na czesci:
golen tylna, udziec, nerkówka, górka, górka (przód), golen
przednia,
szyja, mostek, lopatka, lata.
Jagniecina:
http://www.netbrokers.pl/us/komentarze/jagniecina.ht
m
pozdr. Jerzy
Warto zobaczyc przy okazji:
I N S T R U K C J A Glównego Lekarza Weterynarii Nr
GIWhig..SRM/1/01 z
dnia 15 stycznia 2001 r. w sprawie zasad postepowania z
materialem
szczególnego ryzyka (SRM) w rzezniach i zakladach rozbioru,
prowadzacych
ubój przezuwaczy.
http://www.wetgiw.gov.pl/LEG/instrukcjaSRM.htm
Niewegetarianskie dodatki w pozywieniu:
http://www.active.most.org.pl/Wege/dodatki.html
Baranina po wegiersku (dla WL)
Do bogracza
http://users.freestart.hu/prota/bogracs_mieso.htm
BSE - mity i fakty
http://www.izoo.krakow.pl/bses2p.htm
Zobacz tez:
Rozbiór swini:
http://www.foodservice.pl/elementy/skladanka1.html
W handlu:
http://www.albo.pl/oferta.htm
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-11-16 11:14:47
Temat: Re: Tylko dla odwaznych!
Użytkownik "Wkn" <w...@w...pl> napisał w wiadomości
news:9t2rjd$chf$1@news.tpi.pl...
: Ja się boję zrobić babkę ziemniaczaną i torty.
: I babke makaronową z jabłkami.
Ta babka makaronowa brzmi smakowicie. Czy przepis jest na
Twojej stronie?
pozdr. Wilma
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-11-16 12:48:35
Temat: Re: Tylko dla odwaznych! (czyli o dzieleniu miesa - dlugie)
Uzytkownik "oshin" <b...@a...krakow.pl> napisal w
wiadomosci
news:qgb7vt8qb2gqp8sn765bj2vfqp1p60j1k2@4ax.com...
: niepomiernie dziekuje zarowno Tobie jak i Jerzemu :)
: znaczy co mam zaczac experymenta z miesiwem.... yyy
:))))))
: no dobra!
hihihi .. niekoniecznie, ale jak juz sie tak upieeeeeerasz
... ;o)) A mysle, ze nie tylko Tobie przydadza sie te
informacje. Dobrze wiedziec co z czego jest ;o)
pozdr. Wilma
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-11-16 12:53:13
Temat: Re: Tylko dla odwaznych!Użytkownik {Wilma} <w...@s...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9svvmu$8rb$...@g...uci.agh.edu.pl...
> Zapewne tak jak ja macie swoje archiwum z przepisami kulinarnymi
Ja się boję sękacza zrobic :((
Kuzynka robiła, wydawało się to proste, ale mi zawsze zrobi CHLAST i nie ma
:(((
--
Monika pozdrawia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-11-16 13:46:48
Temat: Odp: Tylko dla odwaznych!
Użytkownik "asia" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:9t2pju$pf6$1@news.tpi.pl...
> zrob cannelloni, zrob, naprawde jest latwe...moze ja sie wtedy odwaze na
> lasanie?
>
> Asia :-)
lasagne to ja umiem, proste a canneloni moze jutro... moze sie odwaze:)))
pozdrawiam prawie weekendowo
Mechcia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-11-16 13:54:14
Temat: Re: Tylko dla odwaznych!
MechaGodzilla <m...@n...pl> wrote in message
news:9t35as$t2j$1@zeus.man.szczecin.pl...
> lasagne to ja umiem, proste a canneloni moze jutro... moze sie odwaze:)))
>
dobra, to ja sie wezme za lazanie, obiecuje. Jesli nie w weekend to napewno
w przyszlym tygodniu :-)
Asia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-11-16 16:39:28
Temat: Re: Tylko dla odwaznych!
Użytkownik {Wilma} <w...@s...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9t2sf3$bh1$...@g...uci.agh.edu.pl...
>
> Użytkownik "Wkn" <w...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:9t2rjd$chf$1@news.tpi.pl...
> : Ja się boję zrobić babkę ziemniaczaną i torty.
> : I babke makaronową z jabłkami.
>
> Ta babka makaronowa brzmi smakowicie. Czy przepis jest na
> Twojej stronie?
> pozdr. Wilma
>
jasne że go nie ma! przeciż u mnie tylko wypróbowane!!
ale mogę wklepać na grupę.
wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-11-16 18:04:52
Temat: Re: Tylko dla odwaznych!On Fri, 16 Nov 2001 10:16:51 +0100, "{Wilma}" <w...@s...pl>
wrote:
> Moze w
>internecie jest gdzies stronka opisujaca/pokazujaca te
>wszystkie antrykoty, rozbefty i gicze ? ;o))
>pozdr. Wilma
Po angielsku
http://www.fse.missouri.edu/meatlab/html/meat_cuts.h
tml
Art(Gruby)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |