Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Weekendowe smakołyki.

Grupy

Szukaj w grupach

 

Weekendowe smakołyki.

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 196


« poprzedni wątek następny wątek »

31. Data: 2010-10-18 23:58:47

Temat: Re: Weekendowe smakołyki.
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Tue, 19 Oct 2010 01:47:24 +0200, Paulinka napisał(a):

> Ładnie Ci brzmiało, ale Miłosz to szuja, więc pyzy.

A wiesz, jak szybko skojarzyłaś identycznie jak ja...

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


32. Data: 2010-10-19 00:02:14

Temat: Re: Weekendowe smakołyki.
Od: Paulinka <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Ikselka pisze:
> Dnia Tue, 19 Oct 2010 01:47:24 +0200, Paulinka napisał(a):
>
>> Ładnie Ci brzmiało, ale Miłosz to szuja, więc pyzy.
>
> A wiesz, jak szybko skojarzyłaś identycznie jak ja...

Wypchaj się pyzy to pyzy. A Miłosz to Miłosz.
To tylko świadczy o Twojej małostkowości.


--

Paulinka

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


33. Data: 2010-10-19 00:09:00

Temat: Re: Weekendowe smakołyki.
Od: "Panslavista" <p...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
news:w29iuqpha2v8$.1226ip7eqjin9$.dlg@40tude.net...
> Dnia Tue, 19 Oct 2010 01:47:24 +0200, Paulinka napisał(a):
>
>> Ładnie Ci brzmiało, ale Miłosz to szuja, więc pyzy.
>
> A wiesz, jak szybko skojarzyłaś identycznie jak ja...

Ale nieładnie wobec Bożeny, która wam nic złego nie zrobiła. Zachwalała
tylko swoją odmianę klusek z mięsem, która ma swoją nazwę.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


34. Data: 2010-10-19 00:09:36

Temat: Re: Weekendowe smakołyki.
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Tue, 19 Oct 2010 02:02:14 +0200, Paulinka napisał(a):

> Ikselka pisze:
>> Dnia Tue, 19 Oct 2010 01:47:24 +0200, Paulinka napisał(a):
>>
>>> Ładnie Ci brzmiało, ale Miłosz to szuja, więc pyzy.
>>
>> A wiesz, jak szybko skojarzyłaś identycznie jak ja...
>
> Wypchaj się pyzy to pyzy. A Miłosz to Miłosz.
> To tylko świadczy o Twojej małostkowości.

Nie jestem małostkowa. Mam prawo czuć się dotknięta, kiedy ktoś z
nieuzasadnioną niczym, absolutnie niczym wyższością pisze o swoich
litewskich..., a moje polskie... zupełnie jak Miłosz.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


35. Data: 2010-10-19 00:10:19

Temat: Re: Weekendowe smakołyki.
Od: "Panslavista" <p...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Aicha" <b...@t...ja> wrote in message
news:i9im7t$hsn$1@news.onet.pl...
>W dniu 2010-10-19 01:31, Ikselka pisze:
>
>> Chyba od tej pory dla mnie litewskie czarne pyzy o niemieckiej nazwie i z
>> surowym mięsem są "tylko"...
>
> Widać, że nie znasz ślunskich czornych klusków.

To takie mordonie z Beskidu Niskiego.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


36. Data: 2010-10-19 00:13:40

Temat: Re: Weekendowe smakołyki.
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Tue, 19 Oct 2010 02:09:00 +0200, Panslavista napisał(a):

> "Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
> news:w29iuqpha2v8$.1226ip7eqjin9$.dlg@40tude.net...
>> Dnia Tue, 19 Oct 2010 01:47:24 +0200, Paulinka napisał(a):
>>
>>> Ładnie Ci brzmiało, ale Miłosz to szuja, więc pyzy.
>>
>> A wiesz, jak szybko skojarzyłaś identycznie jak ja...
>
> Ale nieładnie wobec Bożeny, która wam nic złego nie zrobiła. Zachwalała
> tylko swoją odmianę klusek z mięsem,

Trochę jej się tylko przy tym zachwalaniu włosy zjeżyły. Ja raczej bywam
gladko uczesana i uśmiechnięta, kiedy coś zachwalam :-/

> która ma swoją nazwę.

Nie swoją, tylko niemiecką. Jakby miała swoją, to nazywalaby się po
litewsku.
Prysznic to polski natrysk, a litewskie niemieckojęzyczne cepeliny to
polskie pyzy, żadna tam inna odmiana. Naleśniki nie nazywają się inaczej
tylko dlatego, że jedne są z mięsem, a inne z dżemem.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


37. Data: 2010-10-19 00:14:33

Temat: Re: Weekendowe smakołyki.
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Tue, 19 Oct 2010 02:10:19 +0200, Panslavista napisał(a):

> "Aicha" <b...@t...ja> wrote in message
> news:i9im7t$hsn$1@news.onet.pl...
>>W dniu 2010-10-19 01:31, Ikselka pisze:
>>
>>> Chyba od tej pory dla mnie litewskie czarne pyzy o niemieckiej nazwie i z
>>> surowym mięsem są "tylko"...
>>
>> Widać, że nie znasz ślunskich czornych klusków.
>
> To takie mordonie z Beskidu Niskiego.

Gały z Polski Świętokrzyskiej :-)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


38. Data: 2010-10-19 00:14:58

Temat: Re: Weekendowe smakołyki.
Od: Aicha <b...@t...ja> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 2010-10-19 01:57, Ikselka pisze:

>>> Chyba od tej pory dla mnie litewskie czarne pyzy o niemieckiej nazwie i z
>>> surowym mięsem są "tylko"...
>> Widać, że nie znasz ślunskich czornych klusków.
> U nas w Polsce Świętokrzyskiej to czarne to się GAŁY nazywa, a kluski
> śląskie są właśnie bielutkie, bo z samych gotowanych ziemniaczków i jeszcze
> z mąką ziemnaczaną, o:
> http://www.google.pl/images?q=%22kluski+sl%C4%85skie
%22&oe=utf-8&rls=org.mozilla:pl:official&client=fire
fox-a&um=1&ie=UTF-8&source=univ&ei=Fd68TNecGISUOtzcu
MUN&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=3&ved
=0CCoQsAQwAg&biw=1280&bih=646
>
> :-D

Kluski śląskie są z "dziurką", a kluski czarne ze Śląska są okrągłe. I
też bez nadziynio.

A kartacze i cepeliny są owalne, jak Zeppeliny właśnie. I żadne Twoje
fochy tego nie zmienią.

--
Pozdrawiam - Aicha

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


39. Data: 2010-10-19 00:16:28

Temat: Re: Weekendowe smakołyki.
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Tue, 19 Oct 2010 01:31:53 +0200, Ikselka napisał(a):

> Chyba od tej pory dla mnie litewskie czarne

kluchy

> o niemieckiej nazwie i z
> surowym mięsem są "tylko"...

j.p.

I tyle w temacie.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


40. Data: 2010-10-19 00:22:21

Temat: Re: Weekendowe smakołyki.
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Tue, 19 Oct 2010 02:14:58 +0200, Aicha napisał(a):

> W dniu 2010-10-19 01:57, Ikselka pisze:
>
>>>> Chyba od tej pory dla mnie litewskie czarne pyzy o niemieckiej nazwie i z
>>>> surowym mięsem są "tylko"...
>>> Widać, że nie znasz ślunskich czornych klusków.
>> U nas w Polsce Świętokrzyskiej to czarne to się GAŁY nazywa, a kluski
>> śląskie są właśnie bielutkie, bo z samych gotowanych ziemniaczków i jeszcze
>> z mąką ziemnaczaną, o:
>> http://www.google.pl/images?q=%22kluski+sl%C4%85skie
%22&oe=utf-8&rls=org.mozilla:pl:official&client=fire
fox-a&um=1&ie=UTF-8&source=univ&ei=Fd68TNecGISUOtzcu
MUN&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=3&ved
=0CCoQsAQwAg&biw=1280&bih=646
>>
>> :-D
>
> Kluski śląskie są z "dziurką", a kluski czarne ze Śląska

Gały.

> są okrągłe. I
> też bez nadziynio.

>
> A kartacze i cepeliny

i pyzy

> są owalne, jak Zeppeliny

Jak pyzy.

> właśnie. I żadne Twoje
> fochy tego nie zmienią.

Nie ja spieram się o kształt ani o nazwę tego samego. Robi to ktoś inny. I
czy to będzie z mięsem surowym, czy z gotowanym, jest to to samo i włosy
nikomu nie powinny się jeżyć, bo to dopiero foch jest. Też niemiecki, jakby
co.
Naleśników nie nazywam inaczej tylko dlatego, ze jedne są z mięsem, inne z
serem ani dlatego, że jedni dają więcej jajek, a inni wodę minaralną
zamiast części mleka.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 ... 3 . [ 4 ] . 5 ... 10 ... 20


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Simple Hack To Get $1000 To your Paypal
OD WCZORAJ...
jadłem niekoszerne danie
podajcie proszę SWÓJ przepis
fizyka w praktyce czyli czajnik elektryczny

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »