Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!newsfeed.tpinternet.
pl!man.tarnow.pl!news.cyf-kr.edu.pl!not-for-mail
From: "Mariusz Wojciechowski" <k...@t...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Witajcie
Date: Fri, 25 Jan 2002 20:53:43 +0100
Organization: Academic Computer Center CYFRONET AGH
Lines: 36
Message-ID: <a2sd55$9uc$2@info.cyf-kr.edu.pl>
NNTP-Posting-Host: 195.150.224.25
X-Trace: info.cyf-kr.edu.pl 1011988453 10188 195.150.224.25 (25 Jan 2002 19:54:13
GMT)
X-Complaints-To: n...@c...edu.pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 25 Jan 2002 19:54:13 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:93506
Ukryj nagłówki
Po zapoznaniu sie z zasadami jakie panuja w waszej grupie postanowilam do
Was napisac(tak naprawde to jestem Ania Wojciechowska a nie Mariusz) i na
poczatku bardzo serdecznie Was wszystkich pozdrawiam.
Aha, zebym nie zapomniala ,DZiekuje Wszystkim(bo nie pamietam juz dokladnie
komu w szczegolnosci mam dziekowac) za wspaniale przepisy ktore juz
wczesniej sobie od Was ukradlam :-)
Nie wiem czy to kogos tutaj interesuje ale napisze kilka slow o sobie
mam25 lat i meza Mariusza ,
dzieci brak,
studiuje fizyke na UJ(na szczescie juz finiszuje),
uwielbiam dobre jedzonka
i wiecznie mam chec sie odchudzac.
To chyba na razie wszystko ,mam nadzieje ze nikogo nie zanudzilam na smierc
a teraz zgodnie z zasada grupy napisze Wam przepisik(ktory moze niektorzy
znaja ) Jest to przepis na sledzie po cygansku ,ktory to dostalam przed
Bozym Narodzeniem od firmy WINIARY (to nie jest reklama :-) )
Sa przepyszne
SLEDZIE PO CYGANSKU
1 lyzka przyprawy do zup ,sosow i salatek(w plynie)
4 filety sledziowe
4 ogorki konserwowe
2 duze cebule
6 lyzek keczupu
4 lyzki oliwy
1 lyzka musztardy
1 lyzka cukru
sledzie moczyc 1 h,ogorki i sledzie pokroic w paski, cebule w kostke
.Keczup,oliwe,musztarde,przyprawe i cukier ppolaczyc i dobze wymieszac .Sos
wymieszac ze sledziami.
Ja na 4 filety robie sos z 1,5 porcji .Sledz jest najlepszy na drugi
dzien
pozdrawiam
Ania
|