Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Worchester Sauce w Krakowie pilnie poszukiwany

Grupy

Szukaj w grupach

 

Worchester Sauce w Krakowie pilnie poszukiwany

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-11-14 12:25:18

Temat: Re: rekaw do pieczenia
Od: "{Wilma}" <w...@s...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Joanna Czarnecka" <j...@i...pl> napisał w wiadomości
news:004a01c16d03$0cbc21b0$6500a8c0@JOANNA01...
: Witam!
: Nie wiem czy wczesniej ten temat byl poruszany, ale interesuje mnie
: pieczenie w rekawia foliowym.
: Czy macie juz takie doswiadczenia?
: Pozdrawiam
: Joanna

Gdy mialam kuchenke gazowa bardzo czesto pieklam w rekawie. Rewelacja. Miesa nie
trzeba pilnowac, a zawsze wychodzi soczyste. Trzeba oczywiscie pamietac aby
nakluc folie, aby para mogla uchodzic. Wszystko piecze sie we wlasnym sosie.
pozdr. Wilma

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-11-14 12:29:56

Temat: Re: rekaw do pieczenia
Od: j...@i...pl (Joanna Czarnecka) szukaj wiadomości tego autora

Ostatnio wsadzilam do folii kawal schabu, natarlam go oliwa i przyprawami,
wsadzilam do rekawa, nie dziurawilam folii bo na opakowaniu było napisane
aby tego nie robic. 90 min. w temp 200 w piekarniku elektr. i wyszedl suchy.
pozdr.
Joanna
----- Original Message -----
From: "{Wilma}" <w...@s...pl>
To: <p...@n...pl>
Sent: Wednesday, November 14, 2001 1:25 PM
Subject: Re: rekaw do pieczenia


>
> Użytkownik "Joanna Czarnecka" <j...@i...pl> napisał w
wiadomości
> news:004a01c16d03$0cbc21b0$6500a8c0@JOANNA01...
> : Witam!
> : Nie wiem czy wczesniej ten temat byl poruszany, ale interesuje mnie
> : pieczenie w rekawia foliowym.
> : Czy macie juz takie doswiadczenia?
> : Pozdrawiam
> : Joanna
>
> Gdy mialam kuchenke gazowa bardzo czesto pieklam w rekawie. Rewelacja.
Miesa nie
> trzeba pilnowac, a zawsze wychodzi soczyste. Trzeba oczywiscie pamietac
aby
> nakluc folie, aby para mogla uchodzic. Wszystko piecze sie we wlasnym
sosie.
> pozdr. Wilma
>
>

--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-14 13:02:56

Temat: Re: rekaw do pieczenia
Od: "{Wilma}" <w...@s...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Joanna Czarnecka" <j...@i...pl> napisał w wiadomości
news:00de01c16d08$9acb8680$6500a8c0@JOANNA01...
: Ostatnio wsadzilam do folii kawal schabu, natarlam go oliwa i przyprawami,
: wsadzilam do rekawa, nie dziurawilam folii bo na opakowaniu było napisane
: aby tego nie robic. 90 min. w temp 200 w piekarniku elektr. i wyszedl suchy.
: pozdr.
: Joanna

Dziwne to co piszesz. Nie wiem skad - czy z opakowania, czy od kolezanek -
dowiedzialam sie o tym dziurawieniu. Zawsze wykalaczka ponakluwalam rekaw. Moze
za dlugo pieklas?
pozdr. Wilma
PS. w nowej kuchence nie pieke w rekawie bo teraz pieke z termoobiegiem.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-14 13:10:41

Temat: Re: rekaw do pieczenia
Od: fghfgh <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora



{Wilma} wrote:


> Miesa nie
> trzeba pilnowac, a zawsze wychodzi soczyste. [..] Wszystko piecze sie we wlasnym
sosie.

No wlasnie- mnie zawsze mieso z rekawa smakowalo jak duszone a nie jak
pieczone. Kwestia gustu- faktycznie nie wysusza sie ale smak jest
zdecydowanie inny.
pzdr
agi

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-15 00:11:10

Temat: Re: do Francuzów ;-)
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> szukaj wiadomości tego autora

{Wilma} <w...@s...pl> a écrit dans le message :
9stnmr$cvo$...@g...uci.agh.edu.pl...
>

ciach = (pytania o Géant i Carrefour)

> Z pisowni wynika, ze AU wymawia sie jako O, a AN jako Ą
AN = raczej "on" (o wiele mniej unosowione niz w polszczyznie)
>



Proba wyjasnienia (prosze zanotowac, nie tylko fonetycznie, ale i bez
dostepu do polskiej czcionki...) :

Géant = ze-ant ("z" z kropka), w dwoch sylabach, akcent na pierwsza !
Carrefour = Kar(e)-fur

(e) jest krociusienkie, akcent, oczywiscie, na pierwsza sylabe. *

Ewcia
(ktora przeprasza Grupowiczow za zaleglosci, szczegolnie tych wlasnie, z
ktorymi sobie po katach (=przypiecek) pogaduje !

--
Niesz !


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-15 09:03:49

Temat: Re: do Francuzów ;-)
Od: oshin <b...@a...krakow.pl> szukaj wiadomości tego autora

i...@r...com.pl (Agnieszka Nowak) napisal(a) nam tak:
>> no jak to od angielskiego care :)))))))
>> cos jak wszystko czerwone :))))
>
>Ojej, mialam to samo skojarzenie ;-))

ja to niestety praktykuje :(
pierwsze skojarzenie z jakims slowem: polskim, lub obcym uotewer i
kuniec zostaje mi na lata

przezylam szok, jak w IV czesci Harrego napisali jak sie wymawia
Hermiona po anglisjku, mnie jak 'wskoczyla' wersja niemiecka tak sie
od niej opedzic nie moge i dodatkowo od skojarzenia Hermiony z
niemiecka zona Mieszka I, ktora dla odmiany miala na imie Brunhilda...
sila skojarzen jest wielka i zatacza u mnie szerokie kregi hyhyhy

oshin
http://szanty.art.pl/~bydnorz
kliknij i nakarm glodne dzieci! http://www.pajacyk.pl
--

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-15 11:53:42

Temat: Re: do Francuzów ;-)
Od: oshin <b...@a...krakow.pl> szukaj wiadomości tego autora

i...@r...com.pl (Agnieszka Nowak) napisal(a) nam tak:
>> przezylam szok, jak w IV czesci Harrego napisali jak sie wymawia
>> Hermiona po anglisjku
>
>Heh? Cos przeoczylam?

no jak?
uczyli przeciesz blgarskiego szukajacego Kruma jak to wymowic, H.
uczyla na balu, ze "Her-my-ou-nee"
aaa hmm bo moze mnie sie to rzucilo w oko w angielskiej wersji... ;O
to juz teraz nie wiem, co bylo w polskiej, ale w angielskiej bylo o
Hermajouniii
skojarzylo mi sie dla odmiany z her, my, own, knee, czyli w dowolnym
oshinowym tlumaczeniu ona ma moje kolano ;>

ps. dobra koniec!

oshin
http://szanty.art.pl/~bydnorz
kliknij i nakarm glodne dzieci! http://www.pajacyk.pl
--
A. Osiecka
Nie daj mi Boze, bron Boze sprobowac
tak zwanej zyciowej madrosci

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-15 12:24:10

Temat: Re: do Francuzów ;-)
Od: oshin <b...@a...krakow.pl> szukaj wiadomości tego autora

"Margolka Sularczyk" <m...@p...bg.univ.gda.pl> napisal(a) nam tak:
>Kto wymyslil [kerfur] i na jakiej podstawie, to juz nie wiem.

no jak to od angielskiego care :)))))))
cos jak wszystko czerwone :))))

oshin
http://szanty.art.pl/~bydnorz
kliknij i nakarm glodne dzieci! http://www.pajacyk.pl
--
George Eliot
Nie twierdze, ze kobiety sa glupie: zostaly stworzone
na podobienstwo mezczyzn.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-15 13:58:18

Temat: Re: do Francuzów ;-)
Od: i...@r...com.pl (Agnieszka Nowak) szukaj wiadomości tego autora

From: oshin <b...@a...krakow.pl>

> no jak to od angielskiego care :)))))))
> cos jak wszystko czerwone :))))

Ojej, mialam to samo skojarzenie ;-))

--
Maya
When God made man, she was only testing

--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-16 11:12:05

Temat: Re: do Francuzów ;-)
Od: i...@r...com.pl (Agnieszka Nowak) szukaj wiadomości tego autora

From: oshin <b...@a...krakow.pl>

> przezylam szok, jak w IV czesci Harrego napisali jak sie wymawia
> Hermiona po anglisjku

Heh? Cos przeoczylam?

JAK?

--
Maya
When God made man, she was only testing

--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

jeszcze raz dla Magdy Bassett OT
juz po founde ;-)
chat
Szybkie ciasteczka kakaowe
Blonnik

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »