Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Z czego powstaje mascarpone?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Z czego powstaje mascarpone?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-09-04 19:39:07

Temat: Re: Z czego powstaje mascarpone?
Od: "Zowisia" <z...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

"Herbatka" <b...@d...com.pl> napisał(a):
/.../
> hmm - moze to nie byl kwas mlekowy - we wloskim nie jestem najlepsza a
> oryginalu juz nie mam - ostalo mi sie jeno moje wlasne tlumaczenie - w
> przepisie ang. jest sok z cytryny albo ocet winny jako zakwaszacz. Na
> milioni.com pisza o 85 stopniach i tartaric acid (czy to nie jest kwas
> mlekowy wlasnie ? prosze anglojezycznych o pomoc :-)
-----
Naszukawszy się ...
tartaric acid to KWAS WINOWY !!!
mlekowy to lactic acid.
pyzdry :))


--
Zowisia2 < mailto:zowisia2[]poczta.gazeta.pl >
w adresie wstaw @ / usuń []


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-09-04 19:41:12

Temat: Re: Z czego powstaje mascarpone?
Od: b...@d...com.pl (Herbatka) szukaj wiadomości tego autora


----- Original Message -----
From: "Zowisia" <z...@p...onet.pl>
To: <p...@n...pl>
Sent: Wednesday, September 04, 2002 9:39 PM
Subject: Re: Z czego powstaje mascarpone?


> "Herbatka" <b...@d...com.pl> napisał(a):
> /.../
> > hmm - moze to nie byl kwas mlekowy - we wloskim nie jestem najlepsza a
> > oryginalu juz nie mam - ostalo mi sie jeno moje wlasne tlumaczenie - w
> > przepisie ang. jest sok z cytryny albo ocet winny jako zakwaszacz. Na
> > milioni.com pisza o 85 stopniach i tartaric acid (czy to nie jest kwas
> > mlekowy wlasnie ? prosze anglojezycznych o pomoc :-)
> -----
> Naszukawszy się ...
> tartaric acid to KWAS WINOWY !!!
> mlekowy to lactic acid.
> pyzdry :))
>
>
> --
> Zowisia2 < mailto:zowisia2[]poczta.gazeta.pl >
> w adresie wstaw @ / usuń []

Zowis - padam do nozek - mnie sie nie chcialo tyle szukac ;-)
Herbatka cala w lansadach
PS: A gdzie tego gada dostac mozna ???


--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-09-04 20:13:35

Temat: Re: Z czego powstaje mascarpone?
Od: "Zowisia" <z...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

"Herbatka" <b...@d...com.pl> napisał(a):
/.../
> > Naszukawszy się ...
> > tartaric acid to KWAS WINOWY !!!
> > mlekowy to lactic acid.
/.../
> Zowis - padam do nozek - mnie sie nie chcialo tyle szukac ;-)
> Herbatka cala w lansadach
> PS: A gdzie tego gada dostac mozna ???
-----
Oj, nie wiem ja ....
a może by tak:
przepraszam, czy tu apteka ?
poproszę mleka pięć deka ...

:)))
PS znaczy, w aptece spytaj, a jeszcze w sklepie z odczynnikami chem.
zowisia coznowuzobaczyłanakuchniryżparabolicznyizdechłarotfl
ując....


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . 2 . [ 3 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

archizowanie przepisów
"bigos" z kabaczkow
my to nazywamy 'balast' (P)
Kabaczek mrożony
krewetki - aj nid sambady tu help mi

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »