« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-03-09 14:00:04
Temat: Zapiekane kartoflakiW naczynie żaroodporne wrzucić pokrojone ugotowane kartofle, dodać cebuli
zesmażonej, jajek z dwa, przyprawy, zapiec posypując serem pod koniec
zapiekania. A jak zestawić innego kartoflaka?
joanna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-03-09 14:54:29
Temat: Re: Zapiekane kartoflakijoanna ( j...@w...pl ) napisał:
> W naczynie żaroodporne wrzucić pokrojone ugotowane kartofle, dodać cebuli
> zesmażonej, jajek z dwa, przyprawy, zapiec posypując serem pod koniec
> zapiekania. A jak zestawić innego kartoflaka?
> joanna
"babka kartoflana":
-przekręcić przez maszynkę ziemniaki (ilość zależna od potrzeb -może być
1kg, albo 4kg)
-pokrojony boczek wędzony, kiełbasę i cebulkę podsmażyć na patelni
-kilka łyżek mąki pszennej (w zależności od rodzaju ziemniaków)
-jajka (1-3)
-sol, pieprz
Wymieszać wszystko i przełożyć do wysmarowanej smalcem/olejem prostokątnej
foremki i piec do zrumienienia.
Najlepsze jest odsmażane na patelni.
Iwona
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-03-09 16:25:48
Temat: Re: Zapiekane kartoflaki
Użytkownik "Iwona" <i...@W...pl> napisał w wiadomości
news:c2klvb$853$1@absinth.dialog.net.pl...
> "babka kartoflana":
> -przekręcić przez maszynkę ziemniaki (ilość zależna od potrzeb -może być
> 1kg, albo 4kg)
Zrozumiałam, że surowe, tak?
joanna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-03-09 16:35:09
Temat: Re: Zapiekane kartoflakijoanna ( j...@w...pl ) napisał:
>
> Użytkownik "Iwona" <i...@W...pl> napisał w wiadomości
> news:c2klvb$853$1@absinth.dialog.net.pl...
> > "babka kartoflana":
> > -przekręcić przez maszynkę ziemniaki (ilość zależna od potrzeb -może być
> > 1kg, albo 4kg)
> Zrozumiałam, że surowe, tak?
> joanna
A tak, tak. Oczywiście surowe;)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-03-09 16:44:14
Temat: Re: Zapiekane kartoflaki
Użytkownik "Iwona" <i...@W...pl> napisał w wiadomości
news:c2krom$keq$1@absinth.dialog.net.pl...
> joanna ( j...@w...pl ) napisał:
> >
> > Użytkownik "Iwona" <i...@W...pl> napisał w wiadomości
> > news:c2klvb$853$1@absinth.dialog.net.pl...
> > > "babka kartoflana":
> > > -przekręcić przez maszynkę ziemniaki (ilość zależna od potrzeb -może
być
> > > 1kg, albo 4kg)
> > Zrozumiałam, że surowe, tak?
> > joanna
>
> A tak, tak. Oczywiście surowe;)
To w końcu jakie? Co znaczy ten śmieszek. To przepis dla draki? Nie chce
takiego.
j.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-03-09 17:08:54
Temat: Re: Zapiekane kartoflakijoanna ( j...@w...pl ) napisał:
> > > Zrozumiałam, że surowe, tak?
> > > joanna
> >
> > A tak, tak. Oczywiście surowe;)
> To w końcu jakie?
Nie, no surowe.
>Co znaczy ten śmieszek.
Bo nie napisałam jakie te ziemniaki mają być(gapa ze mnie).
>To przepis dla draki?
To przepis znany i lubiany od wielu, wielu lat, szczególnie w Polsce
wschodniej, ale już się dość rozpowszechnił na całą Polskę(tak myślę).
>Nie chce takiego.
Zechcesz. Gwarantuję.
Iwona
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-03-09 17:15:05
Temat: Re: Zapiekane kartoflaki
Użytkownik "Iwona" <i...@W...pl> napisał w wiadomości
news:c2kto0$ocv$1@absinth.dialog.net.pl...
> Zechcesz. Gwarantuję.
Zrobię w tym tygodniu, to napiszę, jak mi wyszło
j.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-03-09 18:46:39
Temat: Re: Zapiekane kartoflakiIwona ( i...@W...pl ) napisał:
> "babka kartoflana":
> -przekręcić przez maszynkę ziemniaki (ilość zależna od potrzeb -może być
> 1kg, albo 4kg)
> -pokrojony boczek wędzony, kiełbasę i cebulkę podsmażyć na patelni
> -kilka łyżek mąki pszennej (w zależności od rodzaju ziemniaków)
> -jajka (1-3)
> -sol, pieprz
> Wymieszać wszystko i przełożyć do wysmarowanej smalcem/olejem prostokątnej
> foremki i piec do zrumienienia.
>
> Najlepsze jest odsmażane na patelni.
>
> Iwona
Tłuszcz ze smażenia (najlepszy jest do tego smalec) dodać także do masy
ziemiaczanej.
Piec ok.1 godz.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-03-09 19:39:23
Temat: Re: Zapiekane kartoflaki>Użytkownik "Iwona" napisał:
> -przekręcić przez maszynkę ziemniaki (ilość zależna od potrzeb -może być
> 1kg, albo 4kg)
> -pokrojony boczek wędzony, kiełbasę i cebulkę podsmażyć na patelni
Witam.
Mam pytanie, ile tak "cirka ebaułt" na kilogram ziemniaków, boczku i
kiełbasy ?
--
Janusz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-03-09 19:48:52
Temat: Re: Zapiekane kartoflaki
"joanna" <j...@w...pl> schrieb im Newsbeitrag
news:c2kipe$3f3$1@nemesis.news.tpi.pl...
> W naczynie żaroodporne wrzucić pokrojone ugotowane kartofle, dodać cebuli
> zesmażonej, jajek z dwa, przyprawy, zapiec posypując serem pod koniec
> zapiekania. A jak zestawić innego kartoflaka?
> joanna
>
Np. http://tinylink.com/?HPJgmVSkiV
Monika
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |