Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!newsfeed.tpinternet.
pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: Marcin z Krakowa <m...@i...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Zapiekanka z mikrofalowki
Date: Fri, 11 Jan 2002 10:04:39 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 18
Message-ID: <u...@4...com>
NNTP-Posting-Host: ssegw-1.comarch.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
Content-Transfer-Encoding: 7bit
X-Trace: news.tpi.pl 1010739943 20916 195.116.193.131 (11 Jan 2002 09:05:43 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 11 Jan 2002 09:05:43 +0000 (UTC)
X-Newsreader: Forte Agent 1.8/32.548
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:91362
Ukryj nagłówki
Moze i ja dorzuce swoj przepis: bierzemy kilka ziemniakow (surowych),
kroimy na dosc grube plasterki, rozkladamy na talerzu. Do tego cebula
(zwykla, surowa) - ilosc wedlug uznania, tez na plasterki i na
ziemniaki. Calosc do mikrofalowki - dlugosc gotowania zaleznie od mocy
mikrofali, ale zeby ziemniaki nie byly calkiem miekkie, tylko troche
surowe (u mnie wychodzi jakies 6 minut). Bierzemy kilka parowek
(takich cienkich), tez na plasterki i kladziemy na ziemniaki
(oczywiscie wskazane jest najpierw wyciagniecie talerza z mikrofali ;)
Jak juz mamy rozlozone to znowu do mikrofali - tym razem ziemniaki
maja byc gotowe, paroweczki oczywiscie tez. Znowu wyciagamy z
mikrofali i na wierzch kladziemy plastry zoltego sera (musi sie dobrze
rozpiekac, np radamer). Znowu do mikrofali tylko ser rozpieka sie
bardzo szybko - jak tylko sie rozplynie, wyciagamy talerz. Solimy,
pieprzymy i wcinamy :)
Smacznego!
PS: Fajnie jest podpiec na koniec (rozpuszczajac ser) calosc na
funkcji "grill".
|