Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Zrobilam canelloni!

Grupy

Szukaj w grupach

 

Zrobilam canelloni!

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-04-02 13:42:58

Temat: Re: Zrobilam canelloni!
Od: "Artur Z" <a...@p...com> szukaj wiadomości tego autora

Musze przyznac ,ze kiedy robilem canelloni poslugiwalem sie glownie rekami i
poszlo mi to bardzo sprawnie.Natomiast co do workow do dekoracji,musisz
poszukac jakiegos "zawodowca" garmazera lub cukiernika to dowiesz sie gdzie
jest w twojej okolicy hurtownia z takim sprzetem(oni uzywaja workow na
duze"tutki" metalowe,ktore otwor wylotowy maja ok.2cm srednicy).
Sam makaron natomiast gotowalem krotko(tak by nie stracily ksztaltu)w takim
garnku z sitkiem jak do frytek(potem jest go latwo osaczyc).
Rurki przy studzeniu nie moga sie stykac,bo skleja sie na amen.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-04-02 14:25:56

Temat: Re: Zrobilam canelloni!
Od: GB <g...@n...usa.net> szukaj wiadomości tego autora

Izabela Modzelewska wrote:

> Spiesze doniesc, ze skorzystalam wreszcie z przepisu podanego tu 29.01
> przez Gosie <GB> i jestem zachwycona, bo wszystko znakomicie sie udalo
> :)))) mimo, ze nie mam piekarnika i korzystalam z prodiza piekac 'rurki' w
>......................
> sie nadziewa ugotowany makaron canelloni :-| Kto tak robi niech opowie jak
> :-) Serdecznie polecam i dziekuje Gosiu za ten przepis.

Cieszę się, że smakowało :-)))

Pozdrawiam
--
GB

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-04-05 11:00:20

Temat: Re: Zrobilam canelloni!
Od: "Jola L-L" <j...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Michał Kowalewski" <m...@h...pl> wrote in message
news:3AC84EEE.C3B35706@hoga.pl...
> A propos nadziewania canelloni.
> Czy ktos wie gdzie w Warszawie mozna kupic szpryce?

Daruj sobie szpryce...idealnie sie nadziewa surowe canelloni palcem,
naprawde. Przykladasz rurke do michy z farszem pod katem i jednym palcem
ladujesz. Nastepnie odwracasz rurke drugim koncem i konczysz dzielo
napelniania:))
Idzie w trymiga , trwa chwile, nic dodatkowo nie brudzisz...no moze ten
palec:)))

Jola
L-L


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-04-05 12:05:39

Temat: Re: Zrobilam canelloni!
Od: Konrad Brywczyński <b...@w...pdi.net> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Jola L-L" <j...@i...pl> napisał w wiadomości
news:9ahj0m$mko$1@news.tpi.pl...
|
| Daruj sobie szpryce...idealnie sie nadziewa surowe canelloni palcem,
| naprawde. Przykladasz rurke do michy z farszem pod katem i jednym palcem
| ladujesz. Nastepnie odwracasz rurke drugim koncem i konczysz dzielo
| napelniania:))
| Idzie w trymiga , trwa chwile, nic dodatkowo nie brudzisz...no moze ten
| palec:)))

Ale palec zawsze można oblizać. :-)
Ja ładuję przeważnie łyżeczką. Też szybko idzie i też można oblizać.

--
Konrad J. Brywczyński "Okienka, które nie działają,
b...@w...pdi.net to się za duże pieniądze
www.kjb.w.pl sprzedaje..."
UIN:27412398 'tsca'

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-04-17 20:24:50

Temat: Re: Zrobilam canelloni!
Od: l...@i...uj.edu.pl (Leszek(Lechu) Marmon) szukaj wiadomości tego autora

"asia" <a...@p...onet.pl> wrote:

>Moze sie wysuszyl ? czy piekalas pod przykryciem? czy makaron byl przykryty
>sosem? Ja pieklam pod przykryciem, nie caly makaron byl przykryty, gore
>posypalam zoltym serem, a na ostatnie 5 minut zdjelam przykrywke, aby ser
>sie zabrazowil.

Tak Was wszystkich czytam i nie rozumiem...

Ja nie raz robilem canelloni i nigdy ich nie gotowalem przed nadzianiem. Do
tego zawsze nadziane na sucho canelloni oblewalem sosem (gestym) a nie
sokiem, pozypywalem to parmezanem i zawsze pieklem bez przykrycia.

Zawsze makarom wychodzil miekki - znaczy sie nie mamalyga ale normalny,
sprezysty i smakujacy jak udotowany makaron.

Nie rozumiem wiec w czym problem. Moze zbyt wysoka temperatura w
piekarniku??? Wowczas sos paruje i odkrywa rurki makaronowe. Wtedy zrobia
sie twarde niezaleznie od tego czy sie ja wczesniej obgotuje czy nie. Z
mojego doswiadczenia wynika jednak, ze gotowanie canelloni przed nadzianiem
to jedynie zupelnie niepotrzebne utrudnianie sobie zycia.


Pozdrawiam.


Lechu

--
_ _
| | ___ ___| |__ _ _ Leszek(Lechu) Marmon
| | / _ \/ __| '_ \| | | | l...@S...PRECZ.ii.uj.edu.pl
| |__| __/ (__| | | | |_| | http://www.ii.uj.edu.pl/~lechu
|_____\___|\___|_| |_|\__,_| ICQ UIN: 59825820

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

problem z masą do ciasta
Przepis na zupe cebulowa (potrzebuje)
świąteczne przepisy
spaghetti....
Jam donosiciel

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »