Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Zupa drwala (P)

Grupy

Szukaj w grupach

 

Zupa drwala (P)

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-11-17 07:00:14

Temat: Zupa drwala (P)
Od: c...@i...pl (Marychna) szukaj wiadomości tego autora

Zupka gesta, zapychajaca i pyszna
1 szkl. fasoli drobniejszej niz jasiek,
1 szkl peczaku,
50 dkg miesa,
10 dkg kielbasy,
1 cebula,
2 zabki czosnku,
marchew, korzen pietruszki, 1/2 selera,
2 listki laurowe, ziele angielskie, sol, pieprz,
1 lyzka owocow jalowca, majeranek.

Fasole namoczyc na noc. Do gara wrzucic fasole, przeplukany
peczak i pokrojone w kostke mieso - gotowac wszystko ok 40 min.
Pozniej dodac pokrojone drobno warzywa i dalej gotowac ok 20
min. Dodac przyprawy i pokrojona w krazki kielbase, chwile
jeszcze razem wszystko przegotowac i serwowac. Jak ktos lubi
przed podaniem mozna posypac natka pietruszki.

Pozdrawiam Marychna
Elk, Mazury

----------------------------------------------------
------------------
Znajdz swoja druga polowe... >>> http://link.interia.pl/f1681


--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-11-17 07:59:39

Temat: Re: Zupa drwala (P)
Od: t...@p...onet.pl szukaj wiadomości tego autora

> Zupka gesta, zapychajaca i pyszna
> 50 dkg miesa,
> 10 dkg kielbasy,
>
> Fasole namoczyc na noc. Do gara wrzucic fasole, przeplukany
> peczak i pokrojone w kostke mieso - gotowac wszystko ok 40 min.

Witam!
Jako osoba "zupozerna" zainteresowalem sie Twoim przepisem .Mam jednak
pytanie.Jakiego miesa uzywasz.Wolowe czy wieprzowe od tego zalezy dlugosc
gotowaniano

> Pozniej dodac pokrojone drobno warzywa i dalej gotowac ok 20
> min. Dodac przyprawy i pokrojona w krazki kielbase,

Jaka? podwedzana czy inna zwykla?

chwile
> jeszcze razem wszystko przegotowac i serwowac. Jak ktos lubi
> przed podaniem mozna posypac natka pietruszki.
>
> Pozdrawiam Marychna
> Elk, Mazury
----------------------------------------------------
---
Rozwniez pozdrawiam
Stanislaw z Gdanska

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-11-19 06:02:53

Temat: Re: Zupa drwala (P)
Od: c...@i...pl (Marychna) szukaj wiadomości tego autora

Miesko do zupy daje rozne, oczywiscie surowe raz jest to lopatka
raz karczek bez kosci. Kielbasa najlepsza jest jakas ladnie
pachnaca wedzonka, a jak nie to mozna wrzucic kawaleczek
boczku wedzonego.
Poza tym jak sie juz zdecydujesz na zrobienie zupiki to proponuje
najpiewr podgotowac sama fasole tak z 20 min a pozniej dozucic
kasze z miesem. Ostatnio trafilam na jakas paskudna twarda
fasole i nie pomoglo moczenie przez cala noc. Zupka jest
naprawde smaczna.


----------------------------------------------------
------------------
Portal INTERIA.PL zaprasza... >>> http://link.interia.pl/f167c


--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

"Pomieszanie z poplataniem" [P]
pyszna salatka pieczarkowa
Nalewka z dyni
Kapusta włoska - surówka?
RE: Zurek

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »