| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-11-17 07:00:14
Temat: Zupa drwala (P)Zupka gesta, zapychajaca i pyszna
1 szkl. fasoli drobniejszej niz jasiek,
1 szkl peczaku,
50 dkg miesa,
10 dkg kielbasy,
1 cebula,
2 zabki czosnku,
marchew, korzen pietruszki, 1/2 selera,
2 listki laurowe, ziele angielskie, sol, pieprz,
1 lyzka owocow jalowca, majeranek.
Fasole namoczyc na noc. Do gara wrzucic fasole, przeplukany
peczak i pokrojone w kostke mieso - gotowac wszystko ok 40 min.
Pozniej dodac pokrojone drobno warzywa i dalej gotowac ok 20
min. Dodac przyprawy i pokrojona w krazki kielbase, chwile
jeszcze razem wszystko przegotowac i serwowac. Jak ktos lubi
przed podaniem mozna posypac natka pietruszki.
Pozdrawiam Marychna
Elk, Mazury
----------------------------------------------------
------------------
Znajdz swoja druga polowe... >>> http://link.interia.pl/f1681
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-11-17 07:59:39
Temat: Re: Zupa drwala (P)> Zupka gesta, zapychajaca i pyszna
> 50 dkg miesa,
> 10 dkg kielbasy,
>
> Fasole namoczyc na noc. Do gara wrzucic fasole, przeplukany
> peczak i pokrojone w kostke mieso - gotowac wszystko ok 40 min.
Witam!
Jako osoba "zupozerna" zainteresowalem sie Twoim przepisem .Mam jednak
pytanie.Jakiego miesa uzywasz.Wolowe czy wieprzowe od tego zalezy dlugosc
gotowaniano
> Pozniej dodac pokrojone drobno warzywa i dalej gotowac ok 20
> min. Dodac przyprawy i pokrojona w krazki kielbase,
Jaka? podwedzana czy inna zwykla?
chwile
> jeszcze razem wszystko przegotowac i serwowac. Jak ktos lubi
> przed podaniem mozna posypac natka pietruszki.
>
> Pozdrawiam Marychna
> Elk, Mazury
----------------------------------------------------
---
Rozwniez pozdrawiam
Stanislaw z Gdanska
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-19 06:02:53
Temat: Re: Zupa drwala (P)Miesko do zupy daje rozne, oczywiscie surowe raz jest to lopatka
raz karczek bez kosci. Kielbasa najlepsza jest jakas ladnie
pachnaca wedzonka, a jak nie to mozna wrzucic kawaleczek
boczku wedzonego.
Poza tym jak sie juz zdecydujesz na zrobienie zupiki to proponuje
najpiewr podgotowac sama fasole tak z 20 min a pozniej dozucic
kasze z miesem. Ostatnio trafilam na jakas paskudna twarda
fasole i nie pomoglo moczenie przez cala noc. Zupka jest
naprawde smaczna.
----------------------------------------------------
------------------
Portal INTERIA.PL zaprasza... >>> http://link.interia.pl/f167c
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |