Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.nask.pl!news.cyf-kr.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!ne
ws.onet.pl!not-for-mail
From: kamila slawinska <k...@s...killer.acedsl.com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: a ja chlodnik zrobilam!
Date: Mon, 15 Apr 2002 21:11:45 -0400
Organization: paranoid international
Lines: 32
Sender: p...@p...onet.pl@p69-175.acedsl.com
Message-ID: <g...@4...com>
Reply-To: k...@s...killer_acedsl.com
NNTP-Posting-Host: p69-175.acedsl.com
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
Content-Transfer-Encoding: 7bit
X-Trace: news.onet.pl 1018918996 28034 66.114.69.175 (16 Apr 2002 01:03:16 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 16 Apr 2002 01:03:16 GMT
X-Newsreader: Forte Agent 1.8/32.548
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:104105
Ukryj nagłówki
u nas dzis 80 stopni fahrenheita, czyli prawie 27 celsjusza - wiec
zlapalam:
1/2 litra mleka kwasnego
1/8 litra kremowki
1/2 peczka rzodkiewki
maly peczek botwiny
1 ogorek
100 g miesa indyka z grilla
2 lyzki siekanego koperku
2 jajka na twardo
cytryne
- i postapilam jak nizej:
botwine posiekalam i zblanszowalam w malej ilosci wody z sokiem z
cytryny, ogorek i rzodkiewke umylam, pokroilam drobno, koperek
posiekalam, indyka tez w male kawaleczki. kremowke ubilam bez cukru,
wymieszalam z kwasnymmlekiem, wrazilam botwine, ogorek i rzodkiewki,
indyka, koperek, doprawilam sola, cukrem i paroma kroplami soku z
cytryny - wstawilam na godzine do lodowki. podalamz jajkiem na twardo
i swiezym ciemnym chlebem. pyyycha! a wy jak chlodnik robicie?
przy okazji moze zapytam przedstwicieli wychodzctwa z magda bassett na
czele: z czego w tsanie zjednoczonym mozna robic zupe wisniowa, skoro
u nas wisni przyzwoitych nie uswiadczysz? niby sa jakies takie
wyplosze, ale gdzie im tam do polskich szklanek... a mnie sie chlodnik
z wisni sni po nocach!
pozdrowiebia,
kamila
--
everything tastes better with cat's hair in it.
|