« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-07-02 11:40:02
Temat: amarettoWitajcie,
czy ktos z Was ma przepis na ten likier? Szukam po necie i nie ma nic.
Czy to takie trudne jest?
botanica
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-07-02 13:33:30
Temat: Re: amarettobotanic <u...@N...botanik.pl> napisał(a):
> Witajcie,
> czy ktos z Was ma przepis na ten likier? Szukam po necie i nie ma nic.
> Czy to takie trudne jest?
Tlumacze z
http://cocktails.about.com/library/recipes/blamarett
o.htm
My Favorite Amaretto Recipe
4 szklanki cukru
4 szklanki przegotowanej goracej wody
rozpuscic cukier w gotujacej sie wodzie i ochlodzic do temp. pokojowej
po czym wmieszac
4 szklanki wodki
4 szklanki koniaku (brandy)
1 butelke wyciagu (ekstraktu) z migdalow (inne przepisy podaja od 50-100
ml...pewnie trzeba uwazac aby sie nie zamigdalic...)
Wlac do butelki i lezakowac w ciemnym miejscu 2-3 miesiace.
Wypic i da capo al fine.
--
><eM eL><Washington, D.C.><
><Far away is far away only if you don't go there><
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-07-04 05:07:48
Temat: Re: amarettoserdeczne dzieki!
Tylko gdzie zabyc ten ekstrakt migdalowy? Czy moze orientuje sie ktosik?
botan
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-07-04 19:20:28
Temat: Re: amarettobotanic <u...@N...botanik.pl> napisał(a):
> serdeczne dzieki!
> Tylko gdzie zabyc ten ekstrakt migdalowy? Czy moze orientuje sie ktosik?
W spozywczym, zaraz kolo wyciagu z wanilii (pewnie w dziale z bzdetami do
pieczenia.)
--
><Uklony><eM eL><Washington, D.C.><
..nothin' ain't worth nothin', but it's free...
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |