« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-12-02 06:48:57
Temat: babon czekoladowo-orzechowywlasnie zrobilam i sie studzi. oczywiscie podzarlam juz kawalek, celem
stwierdzenia,czy rzeczywiscie dobre wyszlo i czy pan i wladca nie
bedzie plul, jak sprobuje. pyyycha! tak ze z radoscia podziele sie
przepisem:
20 dag masla
25 dag cukru
1 torebka cukru waniliowego
5 jaj
aromat ulubiony ( ja uzylam waniliowego)
1 lyzeczka cynamonu
15 dag siekanych orzechow laskowych
15 dag maki zmieszanej z 3 lyzeczkami proszku do pieczenia
10 dag tartej gorzkiej czekolady
15 dag cukru pudru
sok z 1 cytryny
maslo i cukier ucierac dodajac stopniowo jajka +sok z cytryny albo
aromat, + cynamon, nastepnie dodac posiekane orzechy. po dokladnym
wymieszaniu dosypac make z proszkiem do pieczenia, nastepnie dodac
utarta na tarce twarda czekolade. forme wysmarowac maslem, posypac
bulka tarta. wstawic forme do piekarnika i piec w temperaturze
180-200 C okolo 60 minut. polukrowac.
aaa, lukier robie tak:
15 dag cukru pudru rozetrzec na zimno z sokiem cytrynowym na gesta
mase w malej misce makutrze.
smacznego!
kamila
/"\ ||
\ / ASCII RIBBON CAMPAIGN || NO ATTACHMENTS
X AGAINST HTML MAIL || NO STATIONERY
/ \ AND POSTINGS || NO GRAPHICS
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
« poprzedni wątek | następny wątek » |