Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia cebulka smarzona na głębokim oleju - jakieś wskazówki?

Grupy

Szukaj w grupach

 

cebulka smarzona na głębokim oleju - jakieś wskazówki?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-06-21 17:35:07

Temat: cebulka smarzona na głębokim oleju - jakieś wskazówki?
Od: "Piwcior" <p...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam serdecznie wszystkich grupowiczów.

Właśnie sobie przypomniałam coś co jadłam kilka lat temu u kogoś na
obiedzie. Była to cebulka pokrojona w plasterki i smazona chyba na głębokim
tluszczu - byla pycha. Jakis czas po tym obiedzie sama sprobowalam w ten
sposob usmazyc cebule ale nie wyszlo to o co mi chodzilo. Zastanawiam sie,
czy ta cebula nie powinna byc obtoczona najpierw w jakims ciescie. Jesli
ktos robil cos takiego to prosze o wskazowki.
A ja ide eksperymentowac do kuchni :-)

Paulina



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-06-21 18:13:55

Temat: Re: cebulka smarzona na głębokim oleju - jakieś wskazówki?
Od: "LoozeR" <l...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

Kiedys robilem cos takiego do piwa. Trzeba pokroic cebule w plastry a potem
porozdzielac na poszczegolne krazki, posolic i obtoczyc w mace. Ja to
robilem w ten sposob, ze wrzucilem te krazki do garnka, wsypalem troche
maki, troche soli, przykrylem pokrywka i wszystko razem troche potrzaslem
zeby maka sie rownomiernie rozprowadzila po cebuli. A potem juz tylko na
gleboki olej i mozna wcinac. Trzeba tylko uwazac zeby nie wrzucic cebuli za
duzo za jednym razem bo olej strasznie sie burzy.

Pozdrawiam
LoozeR

> Witam serdecznie wszystkich grupowiczów.
>
> Właśnie sobie przypomniałam coś co jadłam kilka lat temu u kogoś na
> obiedzie. Była to cebulka pokrojona w plasterki i smazona chyba na
głębokim
> tluszczu - byla pycha. Jakis czas po tym obiedzie sama sprobowalam w ten
> sposob usmazyc cebule ale nie wyszlo to o co mi chodzilo. Zastanawiam sie,
> czy ta cebula nie powinna byc obtoczona najpierw w jakims ciescie. Jesli
> ktos robil cos takiego to prosze o wskazowki.
> A ja ide eksperymentowac do kuchni :-)
>
> Paulina


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-06-22 09:43:35

Temat: Re: cebulka smarzona na głębokim oleju - jakieś wskazówki?
Od: PatryCCCja <k...@s...pl> szukaj wiadomości tego autora

Piwcior wrote:
>
> Witam serdecznie wszystkich grupowiczów.
>
> Właśnie sobie przypomniałam coś co jadłam kilka lat temu u kogoś na
> obiedzie. Była to cebulka pokrojona w plasterki i smazona chyba na głębokim
> tluszczu - byla pycha. Jakis czas po tym obiedzie sama sprobowalam w ten
> sposob usmazyc cebule ale nie wyszlo to o co mi chodzilo. Zastanawiam sie,
> czy ta cebula nie powinna byc obtoczona najpierw w jakims ciescie. Jesli
> ktos robil cos takiego to prosze o wskazowki.
> A ja ide eksperymentowac do kuchni :-)
>
> Paulina

masz tu do wyboru:
cebule na sposób francuski (moczona najpierw w mleku)
http://puszkkka.spinacz.pl/przepis.php3?id=1518
Cebula smazona w glebokim tluszczu (podobny przepis do podanego przez
loozer'a)
http://puszkkka.spinacz.pl/przepis.php3?id=1795

a gratis, w temacie cebuli, dorzuce cebulowy hummus :)
http://puszkkka.spinacz.pl/przepis.php3?id=762
pyszna pasta z cieciorki i tahini

pozdr.
pat
--
vege.pl http://www.vege.pl
PuszKKKa http://puszkkka.spinacz.pl
SPINACZ http://www.spinacz.pl/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Szkockie kruche ciasteczka
menu na impreze
z czego majonez?
pomysł na wędlinę
Grzyby

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »