Message-ID: <3...@s...pl>
Date: Sat, 22 Jun 2002 11:43:35 +0200
From: PatryCCCja <k...@s...pl>
X-Mailer: Mozilla 4.78 [en] (Windows NT 5.0; U)
X-Accept-Language: pl,en
MIME-Version: 1.0
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: cebulka smarzona na głębokim oleju - jakieś wskazówki?
References: <aevo49$1m4$1@news.onet.pl>
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
NNTP-Posting-Host: nat.mikrus.pw.edu.pl
X-Original-NNTP-Posting-Host: nat.mikrus.pw.edu.pl
X-Trace: news.vogel.pl 1024738863 nat.mikrus.pw.edu.pl (22 Jun 2002 11:41:03 +0200)
Lines: 31
X-Complaints-To: U...@n...vogel.pl
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.rmf.pl!agh.edu.
pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!news.vogel.pl!not-for-mail
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:113647
Ukryj nagłówki
Piwcior wrote:
>
> Witam serdecznie wszystkich grupowiczów.
>
> Właśnie sobie przypomniałam coś co jadłam kilka lat temu u kogoś na
> obiedzie. Była to cebulka pokrojona w plasterki i smazona chyba na głębokim
> tluszczu - byla pycha. Jakis czas po tym obiedzie sama sprobowalam w ten
> sposob usmazyc cebule ale nie wyszlo to o co mi chodzilo. Zastanawiam sie,
> czy ta cebula nie powinna byc obtoczona najpierw w jakims ciescie. Jesli
> ktos robil cos takiego to prosze o wskazowki.
> A ja ide eksperymentowac do kuchni :-)
>
> Paulina
masz tu do wyboru:
cebule na sposób francuski (moczona najpierw w mleku)
http://puszkkka.spinacz.pl/przepis.php3?id=1518
Cebula smazona w glebokim tluszczu (podobny przepis do podanego przez
loozer'a)
http://puszkkka.spinacz.pl/przepis.php3?id=1795
a gratis, w temacie cebuli, dorzuce cebulowy hummus :)
http://puszkkka.spinacz.pl/przepis.php3?id=762
pyszna pasta z cieciorki i tahini
pozdr.
pat
--
vege.pl http://www.vege.pl
PuszKKKa http://puszkkka.spinacz.pl
SPINACZ http://www.spinacz.pl/
|