Data: 2002-06-22 09:43:35
Temat: Re: cebulka smarzona na głębokim oleju - jakieś wskazówki?
Od: PatryCCCja <k...@s...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Piwcior wrote:
>
> Witam serdecznie wszystkich grupowiczów.
>
> Właśnie sobie przypomniałam coś co jadłam kilka lat temu u kogoś na
> obiedzie. Była to cebulka pokrojona w plasterki i smazona chyba na głębokim
> tluszczu - byla pycha. Jakis czas po tym obiedzie sama sprobowalam w ten
> sposob usmazyc cebule ale nie wyszlo to o co mi chodzilo. Zastanawiam sie,
> czy ta cebula nie powinna byc obtoczona najpierw w jakims ciescie. Jesli
> ktos robil cos takiego to prosze o wskazowki.
> A ja ide eksperymentowac do kuchni :-)
>
> Paulina
masz tu do wyboru:
cebule na sposób francuski (moczona najpierw w mleku)
http://puszkkka.spinacz.pl/przepis.php3?id=1518
Cebula smazona w glebokim tluszczu (podobny przepis do podanego przez
loozer'a)
http://puszkkka.spinacz.pl/przepis.php3?id=1795
a gratis, w temacie cebuli, dorzuce cebulowy hummus :)
http://puszkkka.spinacz.pl/przepis.php3?id=762
pyszna pasta z cieciorki i tahini
pozdr.
pat
--
vege.pl http://www.vege.pl
PuszKKKa http://puszkkka.spinacz.pl
SPINACZ http://www.spinacz.pl/
|