« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-12-30 18:27:09
Temat: chinszczyzna-jak zagesciczrobilam chinszczyzne- lub cos podobnego, problem w tym ze to jest w sosiku
wlasnym dosc rzadkim. czy to sie jakos zageszcza????
pozdrawiam
Mechcia
prosze o szybkie podpowiedzi bo toto siedzi mi na gazie:)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-12-30 18:29:41
Temat: Re: chinszczyzna-jak zagescicMechaGodzilla wrote:
> zrobilam chinszczyzne- lub cos podobnego, problem w tym ze to jest w
> sosiku wlasnym dosc rzadkim. czy to sie jakos zageszcza????
>
> pozdrawiam
>
> Mechcia
>
> prosze o szybkie podpowiedzi bo toto siedzi mi na gazie:)
mąka ziemniaczana czyni cuda! W oryginalnych przepisach używa się tego jako
panady. Możesz rozrobić trochę sosem sojowym i do gara.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-30 18:34:01
Temat: Re: chinszczyzna-jak zagescic
Użytkownik "waldemar z domu" <w...@t...de> napisał w
wiadomości news:a0nmdg$oti$00$1@news.t-online.com...
>
> mąka ziemniaczana czyni cuda! W oryginalnych przepisach używa się tego
jako
> panady. Możesz rozrobić trochę sosem sojowym i do gara.
>
> Waldek
juz lece do maki:)))
dzieki wielkie!
Mechcia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-30 18:39:27
Temat: Re: chinszczyzna-jak zagescic
Użytkownik "MechaGodzilla" <m...@n...pl.NOSPAM> napisał w wiadomości
news:a0nmnb$m7n$1@news.tpi.pl...
>
> juz lece do maki:)))
>
> dzieki wielkie!
>
> Mechcia
>
polecialam, sypnelam 1,5 lyzki, rozrobilam z woda i odrobiona sossu sojowego
(ktory w koncu zakupilam) i siup.
wyszlo rewelacja.
Waldemarze jestem wdzieczna.
Mechcia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-30 18:44:33
Temat: Re: chinszczyzna-jak zagescic
> polecialam, sypnelam 1,5 lyzki, rozrobilam z woda i odrobiona sossu
> sojowego (ktory w koncu zakupilam) i siup.
> wyszlo rewelacja.
>
smacznego!!
U nas dzisiaj resztki. Wczoraj był zmodyfikowany przepis listowy: filet
świński nadziewany nie orzechami, ale migdałami z musztardą. Zrobiłem dwa
filety jeden tak, a drugi majerankowo-musztardowy. Do tego rösti (z torebki
;-)) oraz brokuły w sosie gorgonzolla. Goście wszystko zeżarli. Ostało się
troche brokułów z których została wykonana zupa na dzisiaj.
Jutro fondue serowe :-))))
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-30 18:53:13
Temat: Re: chinszczyzna-jak zagescic> U nas dzisiaj resztki. Wczoraj był zmodyfikowany przepis listowy: filet
> świński nadziewany nie orzechami, ale migdałami z musztardą. > Waldek
--------------------
A nie zlitowalbys sie na listowa nowicjuszka i dal przepis na tego swinskiego
fileta??? Mozesz na priva jak nie chcesz na liste.
Dzieki
baska
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-30 19:01:29
Temat: Re: chinszczyzna-jak zagescic
Użytkownik "waldemar z domu" <w...@t...de> napisał w
wiadomości news:a0nn9c$oti$00$3@news.t-online.com...
>
> Jutro fondue serowe :-))))
>
> Waldek
a nie moge sie wprosic????
Mechcia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-30 19:09:18
Temat: Swinski filet
>> U nas dzisiaj resztki. Wczoraj był zmodyfikowany przepis listowy: filet
>> świński nadziewany nie orzechami, ale migdałami z musztardą. > Waldek
> --------------------
> A nie zlitowalbys sie na listowa nowicjuszka i dal przepis na tego
> swinskiego fileta??? Mozesz na priva jak nie chcesz na liste.
Filet z orzechami był tu ostatnio już przedstawiany, zapomniałem przez
kogo: proszę się zgłosić!!
ja podam tylko moje modyfikacje:
filet nr. 1:
egzemplarz miał 650g. Został ogolony ze zbytniego tłuszczu i żyłek. Nacięty
wzdłuż. Środek wysmarowałem maziagą złożoną z białka jajka, drobno
posiekanych migdałów (jakieś 50g) i trzy łyżki musztardy gruboziarnistej z
octem ziołowym (bo taką miałem). Oczywiście sól i pieprz dookoła i w
środku. Fileta nie spiąłem wykałaczkami, bo mi się nie udało, tylko
zszyłem. Drania do patelni na sklarowane masło, dobrze obsmażyłem ze wsiech
stron, owinąłem w folię alu i do piekarnika (niskotemperaturowo < 100°)
zaparkować.
filet nr. 2:
Przygotowanie podobne, ale do środka leci tylko ostra (naprawdę ostra)
musztarda (Löwensenf), zmieszana z solą, pieprzem i łyżką majeranku (otrzeć
przed wsypaniem, aby aromat wylazł). Tyż obsmażyć, w folię i do piekarnika.
Wyciągasz filet 1 i do patelni. Dodajesz śmietany i ew. wody (ja musiałem
dodać, bo by się krówki na słono zrobiły), jeszcze trochę drobno
posiekanych migdałów i pypkasz jakieś 15 min pod przykryciem.
No i gotowe. Ten filet 1 to oryginał z listy, tylko migdały zamiast
orzechów no i ta "specjalna aromatyczna musztarda"
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-30 19:16:25
Temat: Re: Swinski filet> ja podam tylko moje modyfikacje:
> filet nr. 1:
> Waldek
----------------------
Dzieki. A do patelni to ten filet kroisz czy tak w calosci wrzucasz?
baska
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-30 19:20:26
Temat: Re: chinszczyzna-jak zagescic>
>Użytkownik "waldemar z domu" <w...@t...de> napisał w
>wiadomości news:a0nn9c$oti$00$3@news.t-online. com...
>>
>> Jutro fondue serowe :-))))
>>
>> Waldek
>
>a nie moge sie wprosic????
>
>Mechcia
>
I ja,i ja!!!!
Mechcia przyjezdam po ciebie, pakuj sie:)))
I te wyprzedaze w Berliniezaliczymy przy okazji:))
Monisiatko
--
============= P o l N E W S ==============
archiwum i przeszukiwanie newsów
http://www.polnews.pl
----- od 28.08 - nowa, lepsza wersja -----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |