Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia chrupiące osmiorniczki miodowe

Grupy

Szukaj w grupach

 

chrupiące osmiorniczki miodowe

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »


1. Data: 2018-02-27 14:27:46

Temat: chrupiące osmiorniczki miodowe
Od: Marcin Debowski <a...@I...zoho.com> szukaj wiadomości tego autora

Jako, że bitwa polityczna trwa, to pewnie wszystcy zglodnieli...

1kg ośmiorniczek (baby)
pol szklanki mąki ryżowej
sól, pieprz
sos chili, miód, ciemy sos sojowy

Ośmiorniczki przepłukac i dac im odkapać na sitku. Resztki wody z
grubsza odporowadzić papierowym ręcznikiem. Wsadzić do pieca i trzymać,
aż się ugotują. Odstawić na bok, niech lekko ochłoną. Doprawić solą i
pieprzem. Wytarzać w mące ryżowej.

Rozgrzać oliwę i smażyć cholery aż zbrązowieją i zrobią się kruche.
Wyjąć. Odcedzić. Odessać nadmiar oleju papierowym ręcznikiem. Osobno
przygotowac sos z chili, miodu i sosu sojwego roznienczonego zdziebko
wodą. Poogrzewać aż się ujednolici i nabierze rozsadnej konsystencji.
Wymieszać z ośmiorniczkami a dobrze (nie mają w tym pływać, mają się tym pokryć).

voila

--
Marcin

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także

 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Martwa grupa.
Z łezką w oku.
Vive la France!
E viva Espa?a!
Re: FREE CLASSIFIEDS

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

To.
Gruszkami zasypanam!
Arszenik w ryzu
jabłka
Moje kuchenne ,,teorie" ?

zobacz wszyskie »



  X   Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.   X