Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia chrupiące osmiorniczki miodowe

Grupy

Szukaj w grupach

 

chrupiące osmiorniczki miodowe

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 2


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2018-02-27 14:27:46

Temat: chrupiące osmiorniczki miodowe
Od: Marcin Debowski <a...@I...zoho.com> szukaj wiadomości tego autora

Jako, że bitwa polityczna trwa, to pewnie wszystcy zglodnieli...

1kg ośmiorniczek (baby)
pol szklanki mąki ryżowej
sól, pieprz
sos chili, miód, ciemy sos sojowy

Ośmiorniczki przepłukac i dac im odkapać na sitku. Resztki wody z
grubsza odporowadzić papierowym ręcznikiem. Wsadzić do pieca i trzymać,
aż się ugotują. Odstawić na bok, niech lekko ochłoną. Doprawić solą i
pieprzem. Wytarzać w mące ryżowej.

Rozgrzać oliwę i smażyć cholery aż zbrązowieją i zrobią się kruche.
Wyjąć. Odcedzić. Odessać nadmiar oleju papierowym ręcznikiem. Osobno
przygotowac sos z chili, miodu i sosu sojwego roznienczonego zdziebko
wodą. Poogrzewać aż się ujednolici i nabierze rozsadnej konsystencji.
Wymieszać z ośmiorniczkami a dobrze (nie mają w tym pływać, mają się tym pokryć).

voila

--
Marcin

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także

2. Data: 2019-04-15 21:45:45

Temat: Re: chrupiące osmiorniczki miodowe
Od: Jivanmukta <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 27.02.2018 o 14:27, Marcin Debowski pisze:
> Jako, że bitwa polityczna trwa, to pewnie wszystcy zglodnieli...
>
> 1kg ośmiorniczek (baby)
> pol szklanki mąki ryżowej
> sól, pieprz
> sos chili, miód, ciemy sos sojowy
>
> Ośmiorniczki przepłukac i dac im odkapać na sitku. Resztki wody z
> grubsza odporowadzić papierowym ręcznikiem. Wsadzić do pieca i trzymać,
> aż się ugotują. Odstawić na bok, niech lekko ochłoną. Doprawić solą i
> pieprzem. Wytarzać w mące ryżowej.
>
> Rozgrzać oliwę i smażyć cholery aż zbrązowieją i zrobią się kruche.
> Wyjąć. Odcedzić. Odessać nadmiar oleju papierowym ręcznikiem. Osobno
> przygotowac sos z chili, miodu i sosu sojwego roznienczonego zdziebko
> wodą. Poogrzewać aż się ujednolici i nabierze rozsadnej konsystencji.
> Wymieszać z ośmiorniczkami a dobrze (nie mają w tym pływać, mają się tym pokryć).
>
> voila
>

Ośmiornica to czująca istota. Zabijanie ośmiornic jest grzechem. Ktoś
kto wsadza ośmiornice do pieca i je gotuje powinien być sam wsadzony do
pieca i ugotowany.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Martwa grupa.
Z łezką w oku.
Vive la France!
E viva Espa?a!
Re: FREE CLASSIFIEDS

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Siadło światełko w kuchence mikrofalowej Haier
Nóż
ciekawa książka
Idzie Wielkanoc
Naczynia z kamionki do kiszenia kapusty / ogórków

zobacz wszyskie »