Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia ciasteczka kruszyny?

Grupy

Szukaj w grupach

 

ciasteczka kruszyny?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 3


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2005-06-07 14:59:00

Temat: ciasteczka kruszyny?
Od: d...@a...pl szukaj wiadomości tego autora

Czy może ktoś podać przepis na te ciasteczka?

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2005-06-07 15:28:18

Temat: Re: ciasteczka kruszyny?
Od: Kamil Raczynski <r...@r...yupe.net> szukaj wiadomości tego autora

d...@a...pl nakibordził(a):

> Czy może ktoś podać przepis na te ciasteczka?

ctrl-c ctrl-v z kilku postów

500 ml or 2+1/4 cup maki
250 gr masla lub margaryny
120 ml or 1/2 cup piwa
dżem lub powidła.
cukier puder

Mocno schłodzoną margarynę zetrzeć na grubych oczkach do mąki, dodać piwo i
wyrobić ciasto. Wyrobione włożyć na dwie godziny do lodówki. Potem
rozwałkować, wycinać kwadraty, smarować powidłami i składać na pół a la
pierogi. Potem do piekarnika (nie spytałam o temperaturę, ale chyba coś
między 160 a 180 st.C.) i piec na złoto. Bardzo rosną! Upieczone posypać
cukrem pudrem. Wychodzi coś a la ciasto francuskie. Bossssssssssskie i
banalnie proste. Polecam!

ciasteczka owe pieklam z termoobiegiem po 2 balchy na raz, by szybciej
bylo,albo jedna wkladalam a druga wyjmowalam... w 200stopniach 15minutek.

Od siebie dodam, że farsz może być zrówno na słodko jak i na ostro czy
słono. Na co fantazja pozwoli. (Patrz wątki z ostatnich dni)

--
Kamil 'Raczek' Raczyński
Co Usenetowicz wiedzieć powinien: http://evil.pl/pip/
Co to jest spam: http://nospam-pl.net/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2005-06-07 15:28:28

Temat: Re: ciasteczka kruszyny?
Od: "wanda" <m...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Czy może ktoś podać przepis na te ciasteczka?

Prosze bardzo:

"2 szkl. mąki
1 kostka margaryny
1/2 szkl. piwa
dżem lub powidła.
cukier puder

Mocno schłodzoną margarynę zetrzeć na grubych oczkach do mąki, dodać piwo i
wyrobić ciasto. Wyrobione włożyć na dwie godziny do lodówki. Potem
rozwałkować, wycinać kwadraty, smarować powidłami i składać na pół a la
pierogi. Potem do piekarnika (nie spytałam o temperaturę, ale chyba coś
między 160 a 180 st.C.) i piec na złoto. Bardzo rosną! Upieczone posypać
cukrem pudrem. Wychodzi coś a la ciasto francuskie. Bossssssssssskie i
banalnie proste. Polecam!"

Wkleiłam - mozna wyszukać w google

Wanda


--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

kto poratuje wegetrianke przepisem na sos do miesa?
ciasteczka Kruszyny - czy uda się inaczej?
ciecierzyca ?
Imbirówka na pępkówkę - pilne
cukinia - polecam

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »