Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.ipartners.pl!news.nask.pl!polnews.pl!not-for-mail
From: "Monisiatko" <M...@c...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: ciasto japonskie
Date: Fri, 14 Dec 2001 22:40:34 +0100
Organization: PolNEWS - http://www.polnews.pl
Lines: 39
Message-ID: <0...@p...pl>
NNTP-Posting-Host: swift.atra.com.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: swift.atra.com.pl 1008366034 15357 194.181.190.181 (14 Dec 2001 21:40:34
GMT)
X-Complaints-To: h...@p...pl
NNTP-Posting-Date: 14 Dec 2001 21:40:34 GMT
X-Original-NNTP-Posting-Host: 62.233.128.65
X-Original-NNTP-Posting-From: c_lub1.devs.futuro.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:87612
Ukryj nagłówki
No wiec podaje przepis.
Na prosbe Mechci:)))
150 g maku zmielonego
200 g cukru
500 g jablek
200 g margaryny
8 lyzek grysiku
1 lyzeczka proszku do pieczenia
Ja mak zgodnie z zaleceniem z opakowania maku mielonego wymieszlam z mlekiem.
I byl gotowy:)))
Margaryne utrzec z cukrem i zoltkami. Dodac grysik. Wymieszac. Dodac mak i
wymieszac.
Dodac jablka starte - na grubych oczkach.
Orzeszki jak ktos kubie tez mozna - ja dalam.
Na koniec delikatnie wmieszac w to piane z bialek.
Wylozyc na blache - ja wylozylam papeirem do pieczenia.
Piec w 220 ok. 50 minut.
Na poczatek dalam termoobieg. jak mi sie za mocno gora spiekla - dalam tylko
grzalke dolna.
Sprawdzac patyczkiem.
Na wierzch (jak ostyglo) dalam polewe czekoladowa. Gotowa:)) z woreczka,
trzeba bylo tylko wsadzic woreczek do wrzatku::))
Czy nadaje sie do cafe za Slupem:))
I smacznego
Monisiatko
--
============= P o l N E W S ==============
archiwum i przeszukiwanie newsów
http://www.polnews.pl
----- od 28.08 - nowa, lepsza wersja -----
|