| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-07-08 08:42:54
Temat: co z filetów z kurczaka?witam
mam zamiar zrobic na obiad kluski na parze i mam filet z kurczaka ale ie
wiem jak go przyrządzić.wiem,że najbardziej pasuja roladki wieprzowe ale to
odpada.
może macie jakies pomysły na drób?
pozdrawiam
paula
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-07-08 09:08:36
Temat: Re: co z filetów z kurczaka?Osoba, wirtualnie znana jako "pamana" napisała:
:: witam
:: mam zamiar zrobic na obiad kluski na parze i mam filet z kurczaka
:: ale ie wiem jak go przyrządzić.wiem,że najbardziej pasuja roladki
:: wieprzowe ale to odpada.
:: może macie jakies pomysły na drób?
Całe mnóstwo i pewnie milion razy już tu było, ale nie wiem co pasuje
do klusek na parze, bo nie robię.
Jeśli chodzi o sam drób to może:
1. zawinąć w rozbita lekko pierś kurczaka masełko ( może być masełko +
ser żółty + wędlina ) , spiąć wykałaczką , opanierować i usmażyć.
2. Usmażyć jak kotlet
3. Udusić w całości w jarzynach pokrojonych w paseczki.
4. Pokroić na paseczki , podsmażyć z przyprawami do potraw chińskich,
osobno przygotować warzywa i sos do chińszczyzny, podawać z ryżem,
5. Potrawka z ryżem i warzywami w wersji pikantnej - meksykańskiej
6. Przyprawić ziołami i usmażyć na masełku bez panierki, podawać z
młodymi ziemniaczkami i brokułami
I wiele innych......
Naprawdę nie mam pojęcia jak to skomponować z kluskami na parze, ale
pewnie ktoś inny wie.
Pozdrawiam serdecznie!
***Tashunko***
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-08 09:19:04
Temat: Re: co z filetów z kurczaka?Osoba, wirtualnie znana jako "Tashunko" napisała:
:: 1. zawinąć w rozbita lekko pierś kurczaka masełko ( może być masełko
:: + ser żółty + wędlina )
Kajam sie i przepraszam za to masełko i inne zdrobnienia!!!
No tak jakoś wyszło - gdyby to było GG wstawiłabym buźkę, która się
wstydzi.
***Tashunko***
GG:52436
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-08 09:34:23
Temat: Re: co z filetów z kurczaka?
Użytkownik "Tashunko" <l...@...o.pl> napisał w wiadomości
news:bee28i$sfb$1@news.onet.pl...
> Osoba, wirtualnie znana jako "Tashunko" napisała:
>
> :: 1. zawinąć w rozbita lekko pierś kurczaka masełko ( może być masełko
> :: + ser żółty + wędlina )
>
> Kajam sie i przepraszam za to masełko i inne zdrobnienia!!!
> No tak jakoś wyszło - gdyby to było GG wstawiłabym buźkę, która się
> wstydzi.
>
> ***Tashunko***
> GG:52436
>
witam
nie ma za co przepraszać .dzieki za pomysły.
p.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-08 09:54:41
Temat: Re: co z filetów z kurczaka?
Do kluseczek to ja polecam tak:
Piersi pokroić w kostkę albo w paski. Namoczyć na pół godziny w mleku.
Obtoczyć w "Złotej Panierce" Kamisa. Potem w sezamie.
Wrzucić na głęboki tłuszcz i smażyć jak frytki.
--
Pozdrawiam
K
[Najgorzej jest upaść na duchu
wybijając sobie zęby]
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-08 10:40:54
Temat: Re: co z filetów z kurczaka?
pamana wrote:
> mam zamiar zrobic na obiad kluski na parze i mam filet z kurczaka ale ie
> wiem jak go przyrządzić.wiem,że najbardziej pasuja roladki wieprzowe ale to
> odpada.
> może macie jakies pomysły na drób?
Do kluchow na parze pasuje mi jeszcze kurczak z pieczarkami: po tyle
samo (wagowo) kurczaka, cebuli i pieczarek. Kurczaka obsmazyc na
tluszczu, wyjac, na ten sam tluszcz wrzucic cebule, zeszklic, wrzucic
pokrojone pieczarki, dusc do miekkosci, dodac usmazonego kurczaka,
podusic to chwilke razem, przyprawiajac do smaku. Mozna zrobic z samymi
pieczarkami - wtedy robie wiecej sosu pieczarkowego (zageszczam troche
maka przed wrzuceniem kurczaka). Mozna dodac pomidory (pod koniec
gotowania) - wychodzi wtedy calkiem fajna potrawka.
Pozdrawiam
Aneta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-08 18:36:00
Temat: Re: co z filetów z kurczaka?
"pamana" <p...@w...pl> schrieb im Newsbeitrag
news:bee06m$u0o$1@absinth.dialog.net.pl...
> witam
> mam zamiar zrobic na obiad kluski na parze i mam filet z kurczaka ale ie
> wiem jak go przyrządzić.wiem,że najbardziej pasuja roladki wieprzowe ale
to
> odpada.
> może macie jakies pomysły na drób?
> pozdrawiam
> paula
Obsmazyc z obu stron na masle, potem posolic, popieprzyc, dodac czerwonego
wina i czosnek (zabki czosnku pokroic w plasterki) i tak dusic az mieso
bedzie miekkie.Jak wino wyparuje to uzupelniac winem i troche wody, na
koniec zagescic sos zimnym maslem(najlepiej z zamrazalnika).Podaje z
kluskami, bo sos jest wspanialy.
Smacznego
Ilona
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |